TV: Citys flopp - tappade ledning till tvåmålsförlust mot Ajax

Manchester City såg ut att gå mot en väntad vinst.

Men Tobias Sanas Ajax gjorde tre raka mål och tog tre sköna poäng.

Manchester City gick bet mot Ajax

Manchester City må ha haft vissa bekymmer i Europaspelaet, och inför matchen mot Ajax var det tre poäng som förväntades av de engelska mästarna mot ett Ajax som på pappret inte skulle ha en chans.

Ajax inledde dock starkt, men efter 22 minuter var det City som slog till efter att Micah Richards startat en kontring och spelat fram Milner som jobbade fram bollen till Nasri som omarkerad tog sig in från sin vänsterkant och direktsköt utom räckhåll för målvakten.

Ajax lät sig dock inte nedslås och fortsatte att se starkt ut. Man hade dock lite svårt att kapitalisera på sina chanser, ända tills den 45:e minuten då De Jong i hög fart fick skottläge vid straffområdesgränsen och med ett hårt skott kvitterade han medan Joe Hart i Citymålet knappt hann reagera.

Och när de båda lagen kom ut efter andra halvlek tog det bara ett par minuter innan Ajax hade tagit ledningen. Ajax fick en hörna och när hörnan gick stod Cityspelarna och tittade på när Moisander mötte bollen med huvudet och nickade den förbi Joe Hart. Passivt zonförsvarsspel av City och på bänken kunde Mancini hålla sig för skratt.

Och i 68:e minuten slog Ajax till igen. Christian Eriksen tog sig förbi Kompany och sköt ett skott som touchade på en Cityspelare och ställde Joe Hart som inte kunde göra någonting.

Tobias Sana som spelade från start hade sedan ett gyllene läge att göra 4-1 när han kom fri med Hart men målvakten kunde rädda Sanas skott.

City ligger nu sist i gruppen med en poäng efter Dortmund med sju poäng, Real Madrid på sex poäng och Ajax på tre.

Ajax: Vermeer - Alderweireld, Moisander, Blind, Van Rhijn - C. Poulsen, Eriksen, S. De Jong - Schöne, Babel, Sana,

City: Hart - Richards, Kompany, Lescott, Clichy - Milner, Barry, Nasri, Toure - Aguero, Dzeko

Publicerad 2012-10-24 kl 22:44