TV: Dortmund körde över Atlético - ny gruppetta i Champions League

Borussia Dortmund körde över Atlético Madrid i Tyskland.
Bundesligaettan var effektivt och vann mötet med 4-0.
- Det var en toppmatch, säger Dortmund-mittfältaren Jacob Bruun Larsen enligt Uefas hemsida.

Se 1-0- och 2-0-målet i spelaren ovan.

Borussia Dortmund tog i kväll emot Atlético Madrid hemma på Signal Iduna Park i gruppspelet i Champions League. Bundesligaledaren hade, i likhet med det spanska motståndet, två raka segrar inför kvällens möte, vilket innebar att vinnaren i mötet skulle ta över ledningen i gruppen i turneringen.

Efter en händelsefattig inledning av matchen, så tog Dortmund i mitten av första halvlek kommandot framåt. Det gav utdelning och i den 38:e minuten slog Axel Witsel till, framspelad av Achraf Hakimi och fick fira 1-0 i halvtid.

Atlético jagade i andra halvlek ett kvitteringsmål och var flera gånger om nära. Saul Niguez tog i den 53:e minuten avslut mot mål, men fick se bollen segla i ribban. Det ville sig inte riktigt den här kvällen för det spanska huvudstadslaget.

Dortmund var i sin tur även nära att utöka i den 65:e minuten efter kombinationsspel in i straffområdet, men i slutändan klarade sig Atlético undan ett nytt baklängesmål för att i stället få en hörna emot sig. Till slut fick de gulsvarta utdelning igen.

Inhopparen Raphael Guerreiro höll sig i den 73:e minuten framme efter inspel i straffområdet och sköt 2-0 till hemmaplan. Det var inte sista gången han blev målskytt och i den 89:e minuten fastställde han slutresultatet till 4-0 efter mål sex minuter tidigare av den engelska jättetalangen Jadon Sancho till 3-0.

- Resultatet är vad det är. Jag vet inte om det är rättvist, men det är så det är. Vi låg bra till fram till att de gjorde sitt första mål och sedan var de effektiva framför mål, säger Atlético-backen Diego Godin enligt Uefas hemsida.

Dortmund vann mötet med stora siffror och är därmed nu ensam gruppledare med nio poäng före Atlético med sex poäng på andraplats i gruppen i Champions League.

- Det var en toppmatch. Vi måste vara självsäkra och kunna säga att vi gjorde det väldigt bra i dag. Vi är glada över att ha gjort så många mål och att inhopparna gjorde det så bra, säger Dortmund-mittfältaren Jacob Bruun Larsen enligt Uefas hemsida.