TV: Dzeko sköt Roma till kvartsfinal - vidare på bortamål

Serie A

Edin Dzeko gjorde matchens enda mål hemma mot Sjachtar.
Det räckte för att ta Roma vidare till kvartsfinal på fler gjorda mål på bortaplan.
- Vi gjorde jobbet till sista minuten och är rättvist vidare till kvartsfinal, säger Dzeko enligt football-italia.net.

Se Dzekos mål i sportsändningen i spelaren ovan (2.30 in i klippet).

Sjachtar Donetsk vann hemmamötet med Roma med 2-1 i Champions Leagues åttondelsfinal. Det resultatet kvartstod efter 45 minuter i Rom och en chansfattig tillställning.

Hemmalaget hade svårt att skapa några riktigt heta chanser och var pressat att göra mål inför den andra halvan.

I den andra halvleken skulle hemmapubliken dock inte få vänta länge på ett mål. I den 52:a minuten friställdes Edin Dzeko och anfallaren kunde peta in 1-0 under en utrusande Andrij Pjatov.

Målet skulle bli matchens enda. Sjachtars kvitteringsjakt kom av sig något av att Ivan Ordec visades ut tio minuter från slutet efter att ha dragit ner Dzeko i ett friläge. Gästerna kunde mycket väl fått ytterligare en utvisning kort därefter när Facundo Ferreyra knuffade en bollkalle över en reklamskylt. Ferreyra klarade sig dock med ett gult kort.

Roma vann med 1-0 och är vidare efter totalt 2-2 och fler gjorda bortamål.

- Vi gjorde jobbet till sista minuten och är rättvist vidare till kvartsfinal, säger Edin Dzeko till Mediaset Premium enligt football-italia.net.

Lagens startelvor:

Roma: Alisson - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Nainggolan, De Rossi, Strootman - Cengiz, Dzeko, Perotti.

Sjachtar: Pjatov - Butko, Ordets, Rakitskiy, Ismaily - Fred, Stepanenko - Taison, Marlos, Bernard - Ferreyra.