TV: FC Köpenhamns jätteskräll - klart för åttondelsfinal i CL

Stor glädje i Danmark.
FC Köpenhamn är klart för slutspel i Champions League efter 1-0 mot Galatasaray.
- Det känns skitbra, säger matchjälten Lukas Leager till TV4 Play.

5:45

Avbryt
Försök igen

FC Köpenhamn kunde säkra avancemang till Champions Leagues slutspel. För det krävdes en seger hemma mot Galatasaray. Även ett oavgjort resultat kunde räcka för FCK, men det förutsatte att Manchester United inte vann mot ett redan slutspelsklart FC Bayern München.

Skulle Galatasaray däremot vinna på ett slutsålt Parken säkrade de spel i åttondelsfinalerna.

De svenska anfallarna Roony Bardghji och Jordan Larsson inledde matchen på bänken medan Viktor Claesson startade med kaptensbindeln på armen för sitt FCK.

Det var mersmak för Galatasaray efter den första halvleken som slutade 0-0. Men i den andra var det FCK som tog ledningen. Diego Gonclaves hittade Elias Achouri som drev in från vänster och hittade fram till då Lukas Lerager som stötte in bollen från nära håll.

- De fyller på på ett bra sätt i boxen. Det är en fin framspelning av Diego Goncalves, sa Olof Mellberg i TV4 Play.

- Det är ett bra läge att bara raka in bollen, sa kommentatorn Adam Pinthorp.

Galatasaray var därmed tvingat att göra två mål för att knipa andraplatsen och målet följdes av en slutforcering. Dessutom fick målskytten Lerager se upplösningen från sidan då han drog på sig sitt andra gula kort i den 90 minuten.

Matchen slutade 1-0 och innebär att FCK spelar slutspel i Champions League för andra gången i klubbens historia.

- Det känns skitbra. Vi visste att det skulle bli tufft idag. Jag kan inte tacka laget nog för hur vi står tillsammans genom svåra perioder och såklart är det otroligt att avgöra, säger Lerager till TV4 Play.