Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

TV: FCK-fansen i uppror - personer med utländska namn får inte CL-biljetter

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

FC Köpenhamns supportrar är bestörta inför Champions League. Orsaken: Klubben vägrar att sälja biljetter till fans med utländska namn.

"Det beror på säkerhetsskäl", skriver FCK i ett pressmeddelande.

Köpenhamnslaget fick en mycket spännande lottning till gruppspelet i CL på fredagen. FCK ska tampas med spanska ligatvåan Real Madrid, italienska mästaren Juventus och Galatasaray från Turkiet om platserna i kvartsfinalerna. Men särskilt mötet med de sistnämnda oroar danskarnas säkerhetsavdelning. Rädslan är stor att gästande åskådare ska försöka köpa biljetter på arenasektioner på Parken som egentligen är tänkta för hemmalaget, och därför har FCK och dess distributörer tagit till drastiska åtgärder, skriver Berlingske Tidende.

Tidningen uppger att hundratals personer som skaffat paketbiljetter till gruppspelet fått sina köp annullerade. Orsaken är att deras namn "klingar utländskt" vilket fått FCK att av säkerhetsskäl frysa platserna. Enligt klubben handlar det om att förvissa sig om att hemma- och bortafans inte blandas på arenan.

En av de drabbade, Yusuf Pusat, uttalar sig i en intervju med Berlingske Tidende.

- Jag är född och uppvuxen i Danmark och har medborgarskap här. Även om jag har rötter i Turkiet håller jag inte på Galatasaray. Nu hade jag bestämt mig för att köpa biljetter till alla tre matcher för att göra min lillebror glad på födelsedagen. Han älskar Real Madrid och Cristiano Ronaldo och hade blivit otroligt lycklig över att få se honom live. Men sedan fick jag veta att mitt köp har hävts, säger Pusat.

Även Wahid Raziq möttes av samma besked på fredagen.

- Efter att jag köpt mina biljetter fick jag ett mail om att köpet var hävt "på grund av Parkens säkerhet". Jag förstår inte, vilket hot utgör jag? Jag är en vanlig medborgare i Danmark som arbetar och sköter mig själv. Jag har aldrig brutit mot lagen. I vanliga fall jobbar jag på bank. Nu känner jag mig diskriminerad och kan inte förstå det här beslutet. Är det ens lagligt, säger han.

Enligt BT har mängder av människor hamnat i samma situatiuon, men ännu så länge har FCK inte velat kommentera saken. Genom en försäljningsagentur meddelar klubben att man "beklagar alla olägenheter", men att säkerheten på arenan måste sättas i första rummet.

Via ett mejlutskick till de enskilda drabbade ska FCK även ha förklarat att man på måndagen kan söka upp klubben och överklaga beslutet. Så länge man bevisar att man inte är en bortasupporter får man tillbaka sina biljetter. Tvåbarnspappan Metin Cavak som tänkt se Champions League-matcherna med sin 13-årige son och 16-åriga dotter ger inte mycket för det erbjudandet.

- Så jag ska tigga och be om lov för att få de biljetter man redan dragit 3000 kronor från mitt konto för? Vet de vilka vi är? Vet de att vi är en välfungerande och etablerad familj? Jag tänker uteslutande försöka få tillbaka biljetterna för mina barns skull. Om det inte var för dem skulle jag aldrig sätta min fot på Parken igen, säger han.

Publicerad 2013-08-31 kl 10:58
Annons
Annons
Annons