TV: Forsberg med dubbla mål när Leipzig körde över Brügge

Emil Forsberg stod för två mål i segern med 5-0.
Det är första vinsten för tyskarna i CL - och drömmen om spel i Europa League lever vidare.
- Det var inte någon enkel match för oss, med så många spelare skadade eller sjuka, säger Forsberg till Uefa.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Det började bra för gästerna när Club Brugge tog emot RB Leipzig i Champions League. Efter bara tolv minuter satte lagets målkung, Christopher Nkunku 1-0. Det dröjde sedan inte mer än fem minuter innan ledningen hade utökats. Det var då genom Emil Forsberg, sedan en straff hade dömts till Leipzig. Den svenske landslagsmannen kunde utan tvekan placera in bollen i mål. Dryga kvarten spelad och 2-0 till gästerna.

- Han är kungen i Leipzig, det är klart det är han som ska slå den, säger Mikael Lustig i C More och Telias studio.

Dominansen från den tyska sidan fortsatte och innan halvtimmen var avklarad satte Andre Silva 3-0, och gjorde därmed uppförsbacken allt brantare för hemmalaget.

På stopptid för första halvleken utökades ledningen ytterligare - och det med Forsbergs andra mål för kvällen. Svensken fick bollen strax ovanför mittlinjen och drev sedan själv upp bollen till ett skottläge precis utanför straffområdet. Långskottet seglade över försvararna och ner i mål.

Det blev lugnare på målfronten i andra halvlek, även om Leipzig fortsatt hade initiativ. I slutet av matchen blev det dock stökigt på plan. Batalanta gick in i närkamp med Nkunku, och när den sistnämnda hade tappat balansen lyfte Batalanta knäet mot den tidigare målskytten. Detta hände precis framför Leipzigs bänk, vilket orsakade stor irritation. Flertalet spelare från båda lag samlades runt händelsen, och det knuffades ordetnligt mellan spelarna. Forsberg höll sig utanför stimmet, och lugnade istället ner Batalanta vid sidan av. Nkunku blev liggande medan stöket pågick med kunde sedan spela vidare.

På stopptiden blev även han tvåmålsskytt, när han satte matchens femte och sista mål.

Det innebär att drömmen Leipzig nu ligger på Europa League-plats i tabellen. Fortsatt spel i CL är redan uteslutet, då PSG och Manchester City båda är klara för topp två, men Club Brugge och Leipzig står på samma poäng inför sista omgången.

- Vi vann våra dueller, gav allt och gjorde en fantastisk insats. Första halvlek var enastående. Vi gjorde vad vi hade planerat att göra. Det var inte någon enkel match för oss, med så många spelare skadade eller sjuka. Men vi sa till oss själva att vi skulle spela för dem. Vi vann med 5-0 för oss själv och för dem, säger Emil Forsberg till Uefas hemsida efter matchen.

Club Brugge: Mignolet - Brempt, Nsoki, Hendry, Mata - Sowah, Balanta, Vanaken - Lang, Dost, Ketelaere

RB Leipzig: Martinez - Mukiele, Klostermann, Gvardiol, Nkunku, Laimer, Kaqmpl, Angelino - Forsberg - Brobbey, Silva

Den här säsongen sänds alla matcher i Uefa Champions League på Telia och C More.