TV: Forsbergs glädje - Leipzig avfärdade Röda Stjärnan

RB Leipzig avfärdade Röda Stjärnan med 3-1 i Champions League.

Höjdpunkter: RB Leipzig-Röda Stjärnan
0:28
Leipzig tar ledningen

RB Leipzig föll senast mot Manchester City, men hade fortsatt ett bra läge för avancemang till slutspel inför onsdagskvällens hemmamöte med den serbiska storklubben Röda Stjärnan i Champions League-gruppspelet.

Emil Forsberg inledde den här kvällen från start, och fick tidigt vara med och fira ett ledningsmål, då David Raum stänkte in bollen i nät till 1-0. Leipzig hade därefter kontroll över matchen och utökade i andra halvlek genom Xavi Simons till 2-0.

I mitten av andra halvlek reducerade Marko Stamenic, och därmed fick bortalaget nytt hopp, men i slutändan var Leipzig starkast med ytterligare ett mål signerat Dani Olmo till seger med 3-1 i Tyskland.

Leipzig är tvåa i gruppen med sex poäng efter tre matcher och är tre poäng bakom Manchester City i gruppledning. Young Boys och Röda Stjärnan har en poäng var.

RB Leipzig: Blaswich - Henrichs, Simakan, Lukeba, Raum - Simons, Kampl, Schlager, Forsberg - Poulsen, Openda.

Röda Stjärnan: Glazer - Dragovic, Djiga, Rodic - Mijailovic, Ivanic, Hwang, Stamenic, Mitrovic - Ndiaye, Olayinka.

Samtliga matcher i Champions League streamas på TV4 Play.