TV: Haaland inbytt efter dryga timmen - gjorde två nickmål i krossen

Efter en timme byttes Erling Haaland in vid en stabil 3-0-ledning.
Då gjorde han två mål på en kvart och fastställde resultatet till 5-0.

Höjdpunkter: Haaland tvåmålsskytt i Dortmunds seger
1:03
Haaland målskytt för Borussia Dortmund i krossen
0:58
Haaland med två mål på en kvart för Borussia Dortmund

Besiktas fick inte mycket chans till poäng när de gästade Borussia Dortmund på hemmaplan. Det började dock lugnt och först efter en halvtimme kom första målet från hemmalaget. Deonyell Malen satte då 1-0 efter en framspelning av Jude Bellingham.

Det följdes sedan av ett tungt bakslag för gästerna. Welinton fick syna ett direkt rött kort och Dortmund tilldelades straff som Marco Reus säkert förvaltade. Det var det sista som hände i första halvlek, men den andra skulle inte bli roligare för Besiktas.

Reus inledde andra halvlek med sitt andra mål för kvällen. Ett par minuter senare hade han dock spelat färdigt, till fördel för tyskarnas stora stjärna, Erling Haaland, som nyligen kommit tillbaka från skada. Men norrmannen visade åtminstone inte att han tappat form under tiden han varit borta för efter bara fem minuter gjorde han 4-0 på nick. Knappa kvarten senare var skallen framme på nytt och med sitt andra nickmål för kvällen skrev Haaland resultatet till 5-0.

Det innebär att Besiktas lämnar CL-gruppspelet utan poäng. Dortmund däremot får fortsätta spel i Europa League, då de slutade på tredjeplats. Avancemang i CL blev det för Ajax och Sporting i gruppen.

Publicerad 2021-12-07 kl 23:42