TV: Hallers succé fortsätter - två nya mål när Ajax vände och vann

Sébastien Hallers Champions League-succé fortsatte borta mot Besiktas.
Fransmannen stod för två nya mål när Ajax vände och vann med 2-1.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Ajax hade sedan tidigare avancerat till Champions League-slutspel, men trots det mönstrade Amsterdamklubben sin ordinarie startelva då laget gästade gruppjumbon Besiktas under onsdagen.

Inför matchen hade Ajax vunnit samtliga gruppspelsmatcher, medan Besiktas förlorat samtliga - men trots det satt segern längre in än Ajax förmodligen hade trott.

I den 22:a minuten tog Besiktas ledningen på straff genom Rachid Ghezzal, då en Ajax-spelare tagit bollen med handen i eget straffområde. Det resultatet stod sig sedan in i den andra halvleken - men då kunde inte hemmalaget stå emot Ajax skyttekung Sébastien Haller.

I den 54:e minuten hittade Leandro Martinez vänsterbacken Nicolas Tagliafico med en läcker pass, som friställde Tagliafico en mot en med Besiktas-målvakten Mert Günok. Men istället för att skjuta passade argentinaren sidledes till Haller som i sin tur rullade in 1-1-målet i öppet mål.

Samme Haller skulle sedan fastställa slutresultatet 2-1 till Ajax i den 69:e minuten. Dusan Tadic slog en frispark in i Besiktas straffområde som Martinez dök upp på vid straffpunkten och avslutade. Avslutet gick något snett - men på avslutet dök Haller upp och stötte in 2-1 från nära håll.

De två målen innebar att Haller nu noterats för nio mål på fem matcher i gruppspelet. Flest mål tillsammans med Bayern Münchens Robert Lewandowski.

Ajaxs seger innebär att de fortsatt är obesegrat i gruppspelet, medan Besiktas fortfarande inte tagit någon poäng.

Den här säsongen sänds alla matcher i Uefa Champions League på Telia och C More.

Publicerad 2021-11-24 kl 20:49