TV: Juventus kopplar greppet - vann första ronden mot Dortmund

Juventus sänkte Borussia Dortmund hemma i Turin. Men dubbelmötet lever efter 2-1 i den första ronden.

Efter 13 minuters spel kontrade Juventus snabbt, där Morata efter en fin rusch på vänsterkanten sköt ett skott som Tevez senare skulle utnyttja efter Weidenfellers retur. 1-0 till hemmalaget i Italien.

Marco Reus skulle bara några minuter senare utnyttja Giorgio Chiellinis misstag när italienaren halkade. Friläget utnyttjade tysken enkelt och Dortmund kvitterade snabbt.

Efter 32 minuter tvingades Lukas Piszczek utgå efter en tuff glidtackling från Paul Pogba. Matthias Ginter byttes istället in för högerbacken.

Juventus tappade något av kommandot efter tyskarnas kvittering och inte blev det bättre av att Andrea Pirlo tvingades byta efter skada. Roberto Pereyra byttes istället in efter 35 minuters spel.

Planens kanske bäste spelare i första halvlek Alvaro Morata, skulle precis innan halvtidsvilan göra 2-1 efter en fin framspelning från Pogba på vänsterkanten. Viktigt mål för Juventus som dessförinnan hade svårt med Dortmunds presspel.

Med 20 minuter hade Carlos Tevez ett bra läge att bli tvåmålskytt i matchen, men avslutet hamnade precis utanför Weidenfellers högra stolpe.

Pereyra skulle med fem minuter kvar skapa sig ett drömläge efter en fin passningskombination med Morata, men avslutet rullade precis utanför Weidenfellers vänstra stolpe.

Juventus startelva: Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra, Marchisio, Pirlo, Pogba, Vidal, Tevez & Morata.

Borussia Dortmunds startelva: Weidenfeller, Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer, Gündogan, Sahin, Mkhitaryan, Reus, Aubameyang & Immobile

Publicerad 2015-02-24 kl 23:25