TV: Juventus vann - efter Vidals hattrick

Juventus tog en tung seger i Turin mot FC Köpenhamn.

Olof Mellberg gjorde mål - men Arturo Vidals hattrick avjorde för hemmalaget.

Inför den femte omgången låg italienarna sist i gruppen - men efter kvällens seger mot FC Köpenhamn gick man upp på andraplats.

I FC Köpenhamn startade de tre svenskarna Johan Wiland, Olof Mellberg och Pierre Bengtsson.

Köpenhamn stod upp bra mot Juventus i inledningen av matchen. Det dröjde till den 28:e minuten innan Juventus tog ledningen - och då gjorde man det på straff. Köpenhamns högerback Lars Jacobsen fick bollen på armen i en duell med Paul Pogba - och Arturo Vidal satte dit straffen bakom Johan Wiland.

Den andra halvleken var endast tio minuter gammal när Olof Mellberg höll sig framme efter en fast situation för bortalaget. På en studsande boll placerade Mellberg snyggt in Köpenhamns kvittering.

Det tog inte många minuter innan Juventus tog ledningen på nytt - även denna gången kom målet till efter en straff. Straffen tog Vidal hand om och därmed 2-1 till Juventus. Några minuter senare utökade Juventus sin ledning till 3-1 efter en vacker nick av Vidal. Chilenarens tredje mål i matchen.

Juventus höll undan och vann och eftersom Galatasaray förlorade bortamatchen mot Real Madrid väntar nu en helt avgörande match i Istanbul i den sista omgången. Då avgörs det vem som går till åttondelsfinal av Juventus och Galatasaray.

Se målen 1:15 in i Sporten.

Publicerad 2013-11-27 kl 22:35