TV: Krisen djupare för Sevilla - utslaget ur Europa

5:20

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan

Varken Lens eller Sevilla kunde nå slutspel i Champions League när den sista omgången av gruppspelet sparkades i gång. I stället gjorde de upp om tredjeplatsen i gruppen, som inför matchen innehades av Lens med sina fem poäng. Därmed krävdes det en seger från Sevilla för att kliva om och säkra spel i Europa League.

Sevilla inledde piggast och efter drygt tio minuters spel fick laget en fin chans att ta ledningen då de tilldömdes en indirekt frispark på målområdeslinjen efter att Lens målvakt Brice Samba tagit emot ett hemåtspel med händerna.

Ivan Rakitic ställde upp och petade bollen till Nemanja Gudelj som inte lyckades överlista Lens mur av spelare på mållinjen. Och Rakitic fortsatte att testa Samba. Efter en dryg halvtimme fick han på en fin träff från distans och det skiljde endast ett par franska fingertoppar mellan honom och 1-0.

Istället för ett förlösande spanskt ledningsmål i första halvlek blev uppförsbacken än brantare i den andra.

Boubakary Soumare fällde Facundo Medina vilket gav straff för Lens och Przemyslaw Frankowski var säkerheten själv från elva meter.

Sevilla fick därefter ett gyllene läge att väcka liv i matchen då Sergio Ramos fick chansen från straffpunkten men Brace Samba gick rätt och räddade. Det franska jublet blev dock kortvarigt då Samba gått för tidigt och straffen fick slås om.

Då svarade Ramos med en chipp mitt i mål och det stod 1-1 på tavlan med tio minuter kvar av matchen. Efter målet sparkade Ramos bollen ur händerna på Samba och fick syna det gula kortet.

- Det där är inte snyggt, sa kommentatorn Christopher Kviborg i TV4 Play.

Sevilla tryckte därefter på för ett ledningsmål men istället så var det Lens som kontrade in 2-1 i den 95 minuten.

Matchen slutade 2-1 och innebär att Sevilla är utslaget ur Europaspelet.

Dessutom har tränare Diego Alonso fortsatt inte vunnit i vare sig Europa eller i ligan sedan han tog över i början av oktober.

- Vi förtjänade mer. Fotbollen var grym mot oss. Det är svårt att klandra spelarna för deras insats när motståndarna knappt hade ett skott på mål, säger Alonso till Uefas hemsida.

Lens: Samba - Medina, Danso, Gradit - Frankowski, Abdul Samed, Mendy, Aguilar - Costa, Sotoca - Wahi.

Sevilla: Dmitrovic - Salas, Gudelj, Ramos - Sanchesz, Sow, Soumaré, Rakitic, Padrosa - Oliver Torres, En-Nesyri.

Alla matcher i Champions League sänds på TV4 Play.