TV: Leipzig föll - efter jättetavla: "Otroligt uselt"

Péter Gulácsi stod för en blunder i första halvlek.
Sedan orkade inte Leipzig stå emot och föll mot Sjachtar Donetsk.
- Det är otroligt uselt, säger C Mores kommentator Peter Backe.

Se blundern i spelaren.

RB Leipzig, med Emil Forsberg på bänken, fick under tisdagen en tuff start på Champions League-säsongen. Redan efter 16 minuter åkte den tyska storklubben på ett tungt baklängesmål mot ukrainska Sjachtar Donetsk på hemmaplan.

Leipzig-målvakten Péter Gulácsi tog emot en hemåtpassning långt ute på egen planhalva, och tappade sedan bollen till Marian Shved, som rullade in 1-0 i öppet mål till ledning för bortalaget.

- Det är otroligt uselt av Gulácsi, säger C Mores kommentator Peter Backe.

I andra halvlek kvitterade först Leipzig genom Mohamed Simakan, men bara en minut efter kvitteringsmålet var Sjachtar i förarsätet igen efter Shveds andra mål för kvällen till 2-1. Därefter rann det iväg för Sjachtars del, som både gjorde 3-1 i den 76:e minuten och 4-1 med fem minuter kvar av ordinarie tid.

Forsberg hoppade in i den 70:e minuten, men hann inte uträtta så mycket när Leipzig åkte på en tung premiärförlust i Champions League.

RB Leipzig: Gulácsi - Simakan, Diallo, Orban, Halstenberg - Szoboszlai, Laimer, Schlager, Nkunku - Silva, Werner.

Sjachtar Donetsk: Trubin - Taylor, Bondar, Matvijenko, Konoplia - Shved, Bondarenko, Stepanenko, Sudakov, Mudryk - Zubkov.

Champions League streamas på Telia och C More.