TV: Leipzig nära knall - Messi och Mbappé ordnade tre poäng för pressat PSG

Leo Messis två mål och en Kylian Mbappé på spelhumör gav segern för PSG.
- Ett resultat som är svårt att acceptera, säger Leipzig-tränaren Jesse Marsch på en presskonferens.

Höjdpunkter: Messi tvåmålsskytt när PSG besegrade Leipzig
1:25
Messi ger PSG ledningen från straffpunkten
1:38
Messi slår till - kvitterar för PSG

Två raka gruppspelsförluster för gästerna - och ett hemmalag som förutom att ha inlett CL-spelet med fyra poäng två omgångar dessutom ryckt åt sig en rejäl ledning redan efter tio omgångar i ligaspelet. Sett till premisserna var det upplagt för en överkörning från PSG:s sida hemma på Parc des Princes mot RB Leipzig under tisdagens Champions League.

Men en munsbit för huvudstadslaget? Icke.

Den första halvleken blev istället chansmässigt jämn. PSG hade som väntat det mesta av bollinnehavet, men Leipzig var sylvasst i omställningsspelet.

PSG:s främste spelare offensivt i den första halveken, Kylian Mbappé, var dock den som stod för matchens första mål. Efter en situation där Leipzig eventuellt skulle haft frispark ställde PSG om blixtsnabbt och just Mbappé stod för ett klassavslut då han vek inåt i plan och placerade in 1-0 för hemmalaget.

Leipzig, utan Emil Forsberg i startelvan, kom dock igen och borde kanske ha haft straff då Nordi Mukiele fälldes i straffområdet. Den italienske huvuddomaren Marco Guida friade dock - men kvitteringsmålet kom bara några minuter senare. André Silva, som låg bakom det mesta för Leipzig framåt och som minuten tidigare haft en boll i stolpen, höll sig framme i den bortre delen av straffområdet och rakade in 1-1. Ett mål som tillkom efter ett vackert anfall från gästerna där Angelino stod för framspelningen.

Bara tio minuter senare ökade visselorkanen från hemmapubliken i styrka. Anledningen? 1-2 till gästerna. Målet tillkom efter att framspelaren till kvitteringen, Angelino, återigen stått för ett mycket fint inlägg till en framstormande Nordi Mukiele. 23-åringen mötte inspelet på volley och tryckte stenhårt dit ledningsmålet i det första krysset.

PSG svarade dock. Leipzigs Tyler Adams tappade boll i helt fel läge och till helt fel spelare - Kylian Mbappé. Den franske landslagsstjärnan ryckte ifrån sin försvarare, serverade Leo Messi som i sin tur till slut petade in sin egen stolpretur i nät fram till 2-2.

En stund senare var PSG tillbaka i förarsätet. Kylian Mbappé tog sig in i straffområdet och trycktes omkull av gästernas försvarare Mohamed Simakan. Domaren pekade på straffpunkten - och Leo Messi chippade retfullt in 3-2 till hemmalaget.

På tilläggstid fick Mbappé chansen att utöka till 4-2 när PSG fick en ny straffspark efter att Achraf Hakimi fällts. Fransmannen skickade dock bollen högt över ribban.

Matchen slutade 3-2 till PSG som nu står på sju poäng i gruppspelet och därmed leder gruppen en poäng före Manchester City. Leipzig är alltså, trots en fin insats på tisdagskvällen, nollat efter tre omgångars spel.

- Vi hade matchen i egna händer vid ställningen 2-1, de var inte farliga vid det tillfället. Vi måste ta det steg för steg - vi får inte göra misstag i den här turneringen om vi ska överleva, säger Leipzigs tränare Jesse Marsch på en presskonferens efteråt.

- Vi spelade bra, hade många bra stunder i matchen. Det är svårt att acceptera resultatet.

Den svenske landslagsmannen Emil Forsberg fick nöja sig med knappt tio minuters speltid.

Paris Saint-Germain: Navas – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes – Herrera, Gueye, Verratti – Messi, Mbappé, Draxler

RB Leipzig: Gulasci – Klostermann, Orban, Simakan, Angelino – Mukiele, Laimer, Adams, Haidara – André Silva, Nkunku