TV: Lewandowski avgjorde mot Arsenal - efter fantastisk kontring

Det var en jämn match mellan två formtoppade lag - Arsenal och Dortmund

Men Dortmund drog det längsta strået mot - efter att Lewandoski avgjort.

En på förhand helt öppen match började i ett högt tempo där båda lagen visade stor respekt för varandra.

Det var bortalaget som tog ledningen i matchen genom Henrikh Mkhitaryan. Aaron Ramsey kunde inte hantera Dortmunds höga press och tyskarna stal bollen. Mkhitaryan fick bollen utanför straffområdet och placerade enkelt in 1-0 till bortalaget.

I slutet av den första halvleken var Tomas Rosicky nära att kvittera för Arsenal - men Mats Hummels räddade skottet på mållinjen.

Ett par minuter senare fick Bacary Sagna bollen på högerkanten och skickade in ett mycket fint inlägg. Inlägget styrdes av mittbacken Neven Subotic i en båge över målvakten Roman Weidenfeller och där höll sig Olivier Giroud framme och bombade in 1-1.

I den andra halvleken tryckte Arsenal tillbaka Dortmund ordentligt och tyskarna hade inte mycket att säga till om. Men så, i den 83:e minuten kontrade Dortmund starkt och Robert Lewandowski kunde ge bortalaget ledningen med ett volleyskott.

Dortmund störde Arsenal med sin höga press och den tidigare så avgörande Özil hade sällan bollen i anfallsläge. Det, tillsammans med tyskarnas fina kontringsspel avgjorde matchen till deras fördel.

Returmötet spelas i Dortmund den 6:e november.

Arsenal: Szczęsny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Arteta, Ramsey – Wilshere, Özil, Rosicky- Giroud

Dortmund: Weidenfeller - Grosskreutz, Subotic, Hummels, Schmelzer - Bender, Sahin - Blaszczykowski, Mkhitaryan, Reus - Lewandowski

Publicerad 2013-10-22 kl 22:20