TV: Lyon CL-mästare för fjärde gången - vann efter straffar

Lyon är Champions League-mästare i fotboll för fjärde gången.
Efter en tuff och mållös match slog de regerande mästarinnorna ligakonkurrenten PSG med 7-6 efter straffar.
- Det var en jämn match hela vägen. Att vinna på straffar är så klart skönt, säger Lyons lagkapten Wendie Renard till Eurosport efter matchen.

Efter bara dryga kvarten drabbades Lyon av ett tungt avbräck. Alex Morgan satte sig i gräset och grinade illa. Den amerikanska superstjärnan fick behandling men tvingades åtta minuter senare bryta matchen.

Efter 33 minuter fick PSG en jättechans, men Bouhaddi i Lyons mål gjorde en jätteräddning.

I inledningen av den andra halvleken fick norskan Ada Hegerberg en dubbelchans helt fri med Kiedrzynek i PSG-målet. Lyon-anfallaren sköt först rakt på sedan när hon fick öppet mål på returen sköt hon utanför. Några minuter efter blev hon också utbytt.

Matchen var tuff och när chanserna väl skapades stod målvakterna Bouhaddi och Kierdryznek i vägen.

Logiskt nog gick också matchen till straffar.

Där drog Lyon det längsta strået efter att Sarah Bouhaddi räddat en av straffarna och sedan avgjort själv genom att sätta den sista straffen.

Se finalavgörandet i sportsändningen ovan.

Lyon: Bouhaddi - Bathy, Buchanan, Renard, Majri - Le Sommer, Kumagai, Abily, Morgan - Marozsan - Hegerberg

PSG: Kiedrzynek - Geyoro, Delannoy, Paredes - Perisset, Diallo, Trana, Formiga, Lawrence - Cristiane, Delie

Publicerad 2017-06-02 kl 08:30