TV: Mållöst på Vicente Calderon - Hjältarnas tid kommer först i returen

Real hade matchen, Atletico slutminuterna. I en match som Real öppnade bäst krigade sig Atletico tillbaka. Målen uteblev dock och först i nästa veckas returmatch är tiden inne för hjältedåd.

På tisdagskvällen spelades det första mötet i CL-kvartsfinalen mellan Atletico Madrid och Real Madrid. Det var alltså fjolårsfinalisterna tilllika den regerande Champions League-mästaren mot den regerande spanska mästaren som möttes i ett glödhet derby.

Real Madrid var piggast i matchinledningen och redan i den tredje minuten fick Gareth Bale ett ypperligt läge att sätta gästerna i förarsätet inför ett kokande Vicente Calderon. Jan Oblak i Atletico-målet stod dock för en högklassig räddning när han hamande en mot en med Bale.

I den 37:e minuten var Real återigen nära ett ledningsmål. Denna gången var det James Rodriguez som i ett trångt läge bestämde sig för att testa ett skott med yttersidan precis utanför straffområdet. Bollen letade sig förbi hela smeten av spelare men återigen var en för kvällen storspelande Oblak med på noterna och avvärjde.

Minuten senare avlossade Antoine Griezmann Atelticos första skott i matchen efter att Ramos slarvat i uppspelsfasen.

I den andra halvleken kom Atletico ut heltaggade vilket ledde till att spelet minut för minut jämnade ut sig.

Fem minuter in i halvleken gick Mandzukic upp i en duell med Ramos vars armbågade träffade kroaten i huvudet. Det tog så pass illa att Atletico-anfallaren tvingades lämna planen för omplåstring hela tre gånger för att stoppa blödningen.

Ett bra spelade Real Madrid fick allt större problem med Simeones Atletico ju längre matchen led. Pådrivna av en fanatisk hemmapublik jobbade sig Atletico tillbaka utan att för den delen ta över matchen. Det ledde snarare till en matchbild där bägge lagen krigade om varje meter och där de riktigt stora målchanserna uteblev. Fram till slutminuterna vill säga.

Efter att Casillias i den 89:e minuten kommit fel ut från sin mållinje låg bollen för en kort stund fri i Reals straffområde. Den situationen resulterade dock till målvaktens stora lättnad bara i en hörna. På tilläggstid hade sedan Mandzukic ett bra skottläge inne i Reals straffområde men hans skott stoppades uppoffrande av en Real-försvarare.

I och med 0-0-resultatet är Ateltico fortsatt obesegrade mot Real den här säsongen. I de sju matcherna lagen emellan har Simeones Rojiblancos vunnit fyra och spelat oavgjort tre gånger med en målskillnad på 12-4.

Inför returen är en sak säker. Bryter inte Real Madrid sitt dystra facit mot Atletico i matchen på Santiago Bernabeu är det Diego Simeones lag som går vidare till semfinal.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira, Gabi, Mario Suarez, Koke, Arda, Griezmann, Mandzukic

Real Madrid: Casillas, Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Modric, Kroos, Rodriguez, Bale, Benzema, Ronaldo

Publicerad 2015-04-14 kl 23:16