TV: Messi mot Hart när Barcelona gick vidare

Det blev en kamp mellan Lionel Messi och Joe Hart i returmötet mellan Barcelona och Manchester City. De båda spelarna var helt briljanta, men den lilla argentinaren gick till slut vinnande ur slaget.

I det första mötet så vann Barcelona med 2-1 på bortaplan mot City. Hemmalaget har därför en enorm fördel inför dagens möte, men det lever fortfarande.

Redan efter sex minuter är Barcelona nära att göra 1-0 på ett mycket passivt City-försvar. Passningen gick fram Neymar inne i straffområdet som helt fri kunde placera bollen vid stolproten. Men oturligt för brasilianaren träffade bollen stolpen och rullade längs mållinjen och höll sig utanför mål.

Manchester City som bara hållit nolla en gång på deras senaste femton CL-matcher skulle inte hålla nollan idag heller. Efter 32 minuter kom kroaten Ivan Rakitic fri i straffområdet och chippade in 1-0.

Inledningsvis i den första halvleken så fortsatte Barcelona pressa sina motståndare. Engelsmännen fick knappt ett långt anfall utan fick istället fokusera på kontringar.

När City började pressa på framåt så skapades det mer och mer ytor bakåt. Lionel Messi fick bland annat ett friläge där Joe Hart räddade kvar sitt lag i matchen. Sedan i den 71:a minuten så gjorde Jordi Alba ett mål, men blev bortdömt för offside.

Med tio minuter kvar så blev Sergio Agüero fälld inne i straffområdet av Pique och fick straff. Argentinaren tog själv hand om straffsparken men lyckades inte ta vara på möjligheten. Ter Stegen kunde ganska enkelt rädda den relativt svaga straffen.

I slutet av matchen stod Joe Hart för ytterligare räddningar som var helt otroliga. Målvakten räddade verkligen kvar Manchester City i matchen. Men det blev inga mål framåt för City som förlorade med 1-0.

Resultatet gör att Barcelona vinner mötet med sammanlagt 3-1 och är vidare till kvartsfinal.

Publicerad 2015-03-18 kl 22:45