Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

UEFA Champions League-bevakningen sponsras av:

TV: Mourinho vill undvika Europa League: "Det är inte Chelsea"

Champions League

José Mourinho har som ambition att vinna sin tredje Champions League-titel. Men han har också en fruktan inför gruppspelet - Europa League.
- Det skulle vara väldigt dåligt för lagets utveckling, säger "Mou". 

Foto: SCANPIX

José Mourinho har vunnit två Champions League-titlar som tränare. Den första kom 2004 med Porto, den andra sex år senare med Inter. Om portugisen uppnår sin ambition att ta en titel även med Chelsea blir han unik i Champions League-sammanhang. Ingen tränare har nämligen vunnit bucklan med tre olika lag.
- Självklart vill jag vinna den igen, säger Mourinho.

- Men även om jag från det här ögonblicket inte vinner en enda match till i Champios League så kommer min historia alltid finnas där. Jag har vunnit det två gånger och jag tycker det är fantastiskt och något att vara stolt över.

Även om Chelsea är ett av lagen som förväntas vara med och slåss om titeln så vill Mourinho inte blicka förbi gruppspelet. Rädslan är att klubben skulle hamna i Europa League.

Annons
- Jag tror att det skulle vara väldigt dåligt för lagets utveckling, och för utvecklingen av de unga spelarna, att gå till Europa League. Och för Chelsea, prestigemässigt, Europa League är inte Chelsea, säger Mourinho.

Chelsea inleder Champions League-säsongen på onsdag på hemmaplan mot Schalke 04.

Publicerad 2014-09-16 kl 17:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto