Arsenal har säkrat gruppseger och avancemang till åttondelsfinal i Champions League sedan en tid tillbaka.

På tisdagskvällen reste Londonklubben till södra Nederländerna för ett möte med tvåan PSV Eindhoven, som i sin tur också redan var klart för slutspel på förhand tack vare bättre innebördes resultat mot trean Lens.

Det var inte mycket att spela om, med andra ord.

"Gunners"-tränaren Mikel Arteta valde då att rotera rejält i elvan. Exempelvis fick spelare som Cédric Soares, Jakub Kiwior, Mohamed Elneny och Reiss Nelson chansen från start.

Första halvlek var jämn och båda lagen turades om att skapa chanser. Strax innan halvtidsvilan var det dock gästerna som tog ledningen när Eddie Nketiah fick bollen i straffområdet, vände upp och placerade in 0-1 vid första stolpen.

Fullträffen var 24-åringens första i Champions League. Forwarden gjorde för kvällen även sin första start någonsin i turneringen.

- Arsenal behöver inte många chanser för att göra mål. Det där gör han bra. Bollen sitter fint vid stolpen, sa kommentatorn Lena Sundqvist i TV4 Plays sändning.

Glädjen blev dock kortvarig för Londongänget.

För i början av andra halvlek kvitterade nämligen PSV. Yorbe Vertessen fick bollen till vänster i straffområdet och placerade, via stolpen, in 1-1.

Arsenal fick ett mål bortdömt för offside i slutskedet av matchen, men något mer nätrassel blev det inte. "Gunners" och PSV delade broderligt på poängen i sista omgången, och lagen får nu förbereda sig för slutspelet i vår.

PSV Eindhoven: Benítez - Teze, Ramalho, Obispo, Mauro Júnior - Tillman, van Aanholt, Saibari - Bakayoko, Pepi, Vertessen.

Arsenal: Ramsdale - Cédric, Saliba, Gabriel, Kiwior - Elneny, Jorghino, Havertz - Trossard, Nketiah, Nelson.

Alla matcher i Champions League sänds på TV4 Play.