TV: Otroligt självmål i 114:e minuten tog Sjachtar till CL

Sjachtar-Monaco i Champions Leagues play off-runda blev en total rysare.
Matchen avgjordes i förlängning - av ett otroligt självmål.
- Helt osannolikt, säger C Mores kommentator Christopher Kviborg.

Efter att Sjachtar Donetsk vunnit bortamatchen mot Monaco med 1-0 var det fördel det ukrainska laget inför onsdagens avgörande retur i Champions Leagues play off-runda. Men Monaco lyckades göra både 1-0 och 2-0 på bortaplan, och länge såg man ut att avancera till gruppspelet.

Men Wissam Ben Yedders två mål räckte inte. För Sjachtar reducerade till 2-1 i den 74:e minuten, vilket tog mötet till förlängning. Och väl där slutade allt på grymmast tänkbara vis för Monaco.

Inhopparen Ruben Aguilar styrde en passning över sin egen målvakt och in i egen kasse - i den 114:e minuten. Självmålet avgjorde matchen.

- Helt otroligt! Stackars Aguilar… Alla sjävmål är väl vackra men det här tar nästan priset. Helt osannolikt. Bollen går i en perfekt båge, kommenterade C Mores Christopher Kviborg.

Den ofrivillige huvudrollsinnehavaren såg fullständigt förkrossad ut efter att ha petat in bollen i eget mål.

- Han är chockad, kommenterade Kviborg.

Två andra play off-matcher spelades också under onsdagen. Red Bull Salzburg slog ut Bröndby efter seger med 2-1 (sammanlagt 4-2) och Sheriff skickade Dinamo Zagreb till Europa League efter 0-0 i returen (sammanlagd seger med 3-0).

Kommande säsong streamas samtliga matcher från Uefa Champions League exklusivt hos Telia och C More.