POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

TV: Pep vill inte tänka defensivt: "Det dödar oss"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Tvåmålsledning inför returen i Champions League.
Trots det tänker Pep Guardiola inte tänka defensivt mot Monaco.
- Att göra mål, ta bollen och attackera så mycket som möjligt är det enda sättet jag vet hur man slår det här laget, säger City-managern.

Det var en sprakande underhållning när Manchester City slog Monaco med 5-3 i den första åttondelsfinalen i Champions League. Under onsdagskvällen spelas returen i Frankrike.

Mycket talar för att det kan bli ett nytt målkalas. Monaco är i storform och öser in mål, totalt har de gjort 123 mål i alla tävlingar under säsongen. Och Citys manager Pep Guardiola har inga tankar på att bevaka ledningen i returen.

- När ett lag gör 124 mål (123) är det för att de kan göra mål på många olika sätt. Så att göra mål, ta bollen och attackera så mycket som möjligt är det enda sättet jag vet hur man slår det här laget. Så det är därför, när ett lag har gjort 124 mål och du tänker på att bara försvara dig i 90 minuter för att vi vann med 5-3. Då dödar du dig själv. Du dödar dig själv, säger Guardiola.

- Kanske kommer det ske att vi inte kommer att kunna attackera eller inte kunna kontrollera deras fantastiska offensiv. Men det kan hända, men tanken är att försöka att spela. Vi lyckades göra fem mål mot dem och det är inte enkelt att slå dem och göra ett mål för de släpper till få chanser. Jag såg matchen mot Bordeaux och det var en eller två chanser. Inte mer. Så vad vi måste göra är att komma och göra mål. Det är vad jag vill ha från mitt lag i morgon.

Se ett utdrag ur presskonferensen med Citys manager Pep Guardiola och backen Bacary Sagna i spelaren ovan.

Publicerad 2017-03-15 kl 08:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå