TV: Porto fick med sig en poäng hem

Porto fick med sig en poäng hem till Portugal efter att man kvitterat till 1-1 i slutet av matchen på straff.

Den svenska ytterbacken Behrang Safari startade när Basel tog emot Porto på hemmaplan.

Efter tio minuter tog hemmalaget ledningen genom Derlis Gonzalez som gled igenom Porto-försvaret och fick en tå på bollen förbi målvakten. I samma sekvens skadade sig målskytten då han krockade med målvakten. Basel tvingades därför byta ut Gonzalez som verkligen offrade sig för att bli målskytt.

Efter målet hade Basel svårt att komma upp i ordentliga anfall utan det var gästerna som tryckte på. Portugiserna jagade verkligen en kvittering och det skulle komma i andra halvleken.

Med tio minuter kvar av matchen tilldelades man en straff där ytterbacken Danilo klev fram och behärskat sköt in 1-1. Det blev också slutresultatet vilket sätter Porto i förarsättet inför returen.

Publicerad 2015-02-18 kl 22:48