TV: PSG missade att säkra avancemang - Zlatan målskytt

Hade PSG vunnit mot Anderlecht hade man varit klara för åttondelsfinal i Champions League. Men PSG misslyckades - trots Zlatans mål.

Zlatan Ibrahimovic och hans PSG vann stort borta mot Anderlecht men Anderlecht bjöd på tuffare motstånd i returmötet.

Belgarna tog dessutom ledningen i inledningen av den andra halvleken när De Zeeuw gjorde mål. Anderlecht rullade upp PSG:s försvar och De Zeeuw placerade enkelt in bollen. Men PSG vaknade av målet och ett par minuter senare kvitterade Zlatan för hemmalaget. Svensken fick bollen i straffområdet, sköt på målvakten men tog hand om returen och 1-1 var ett faktum.

I och med målet tangerade Zlatan George Weahs klubbrekord i Champions League från säsongen 1994-95 då liberianen gjorde sju mål på en Champions League-säsong.

I den 82:a minuten fick Anderlechtmittfältaren Sacha Klestjan sitt andra gula kort och blev därmed utvisad. PSG tryckte på ordentligt i slutet av matchen men lyckades inte få in ledningsmålet.

PSG är nästintill klara för åttondelsfinal - man kan säkra avancemanget i nästa omgång då man tar emot Olympiakos på hemmaplan.

Startelvan: Sirigu, VdW,Marquinhos, Alex, Maxwell, Motta, Verratti, Matuidi, Moura, Ibrahimovic, Lavezzi

Publicerad 2013-11-05 kl 22:42