TV: Real Madrid vinnare i Gelsenkirchen

Cristiano Ronaldo är tillbaka i målprotokollet. Portugisen gjorde det första målet när Real Madrid besegrade Schalke 04 i åttondelens första möte.

Matchen mellan Real Madrid och Schalke 04 är en repris på förra årets åttondelsfinal, där Schalke var chanslösa och förlorade med 1-6 på hemmaplan. Även i år skulle det visa sig vara en för svår uppgift hemma i Gelsenkirchen.

Innan matchen så var det målvaktsskadorna som diskuterades hos det tyska laget som tvingades ställa upp med 19-årige Timon Wellenreuther i mål, vilket var hans CL-debut. En annan som gjorde Champions League-debut var Real Madrids Lucas Silva som fick chanser från start.

Matchens första farliga målchans fick Klaas-Jan Huntelaar som sköt ett lågt skott utanför straffområdet. Bollen fick en lurig studs men Casillas lyckades slå bollen ut till inkast.

Strax efter Huntelaars farliga målchans så gjorde Cristiano Ronaldo 1-0 i den 26:e minuten. Portugisen som på senare tid varit ifrågasatt för sin "svaga" målform höll sig framme och nickade in bollen. I och med målet blev Ronaldo den första spelaren någonsin i Champions Leagues historia som gjort mål i tolv raka bortamatcher.

Inte nog med att det var ett tungt mål att släppa in för hemmalaget. Strax efter så tvingades Jan-Klaas Huntelaar utgå på grund av skada. In kom istället Felix Platte som fyllde 19år för precis en vecka sedan.

Efter en halvtimme så var Karim Benzema nära att uttöka Real Madrids ledning, men 19-årige Timon Wellenreuther kom ut ifrån linjen och gjorde en fin räddning. Några minuter senare så fick den unga målvakten återigen sträcka ut. Denna gång på en klassisk Ronaldo-frispark som han fick fingrarna på i sista sekunden.

I den andra halvleken böljde spelet fram och tillbaka utan att något av lagen skapade de riktigt farliga målchanserna.

Först med en kvart kvar skapades halvlekens första riktigt farliga chans. Det var Schalke som var mycket nära att kvittera. 19-årige Platte fick en passning av Uchida utanför straffområdet och tryckte bollen rakt i ribban.På returen var japanen Uschida mycket nära att sätta dit kvitteringen, men Casillas räddade bollen.

I matchens 80:e minut så gjorde Marcelo 2-0 med en riktig kanon. Ytterbacken gick in i banan och provade skottlyckan med bästa resultat. Målvakten Wellenreuther var chanslös på skottet.

Resultatet 2-0 stod sig vilket är ett bra resultat för Ancelotti att ta med sig hem till Madrid.

Real Madrid: Casillas; Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo; Lucas Silva, Kroos, Isco, Bale, Benzema, Cristiano

Schalke 04: Wellenreuther; Uchida, Höwedes, Matip, Nastasic, Aogo; Neustädter; Höger, Boateng; Choupo-Moting, Huntelaar.

Publicerad 2015-02-18 kl 22:44