TV: Rooneys sköna kväll - hjälte för United med två mål

Manchester Uniteds stjärnor visade klassen mot Leverkusen. Wayne Rooney satte två mål - och Robin van Persie bjöd på en halv cykelspark i 4-2-segern.

Det dröjde 20 minuter på Old Trafford innan nollan sprack. Patrice Evra skicakde ett inlägg från kortlinjen och bollen passerade alla i straffområdet. Leverkusens keeper Bernd Leno tyckte dock att domaren borde ha blåst, eftersom Antonio Valencia påpassligt blockerade den yta han hade behövt rusa ut i för att plocka åt sig bollen.

Men obstruktion eller inte, spelet fick gå vidare. Då blev Wayne Rooney fri och sköt relativt enkelt in 1-0.

Direkt efter paus fick Rooney ett nytt fint läge att näta, men den gången missade engelsmannen trots helt fritt läge. Istället kvitterade Bayer Leverkusen genom Simon Rolfes.

Knappt hade bortalagets jubel tystnat förrän Robin van Persie återställde ordningen.Antonio Valencias inlägg hamnade lite bakom honom, så holländaren fick stanna upp och avsluta felvänd med ett slags halvcykelspark. Ett akrobatiskt avslut som gick via Leno och in i mål till 2-1.

Och Wayne Rooney var också på hugget en stund senare. Han utnyttjade en misslyckad undanrensning från Leverkusens backlinje och blev helt fri utanför straffområdet. Från nära håll avslutade han sedan stensökert till 3-1. Fyran kom genom Antonio Valencia i en kontring. Mittfältaren skickade iväg ett stenhårt vristskott, som satt lågt vid sidan av Leno.

Som ett tröstmål satte Ömer Toprak 4-2 några minuer från slutsignalen.

Manchester United: De Gea - Smalling, Ferdinand, Vidic, Evra - Valencia, Carrick, Fellaini, Kagawa - Rooney, van Persie.

Bayer Leverkusen: Leno – Boenisch, Spahic, Ömer Toprak, Donati – Can, REinartz, Rolfes – Sam, Kiessling, Heung-Min.

Publicerad 2013-09-17 kl 22:32