TV: Se alla målen från CL-finalen

Anfallen rasade fram och tillbaka i dryga 90 minuter. Barcelona hanterade intensiteten bäst. Segern mot Juventus (3-1) betydde klubbens fjärde Champions League-titel på tio år.

Arturo Vidal var inte övertänd - han brann. Chilenaren inledde Champions League-finalen med en ursinnig energi, vilket var mer till skada än något annat för Juventus.

Efter tre och en halv minut var det Vidal som tappade markeringen på Andrés Iniesta när spanjoren skickligt gled in i straffområdet. Lagkaptenen tog med sig Neymars passning i farten och slog bollen snett inåt bakåt. Xavis ersättare - kroaten Ivan Rakitic - störtade in mot mål och slog på ett tillslag in 1-0 till Barcelona bakom en chanslös Gianluigi Buffon.

Buffon storspelade

Därefter missade Vidal en superchans, tog ett gult kort efter en våldsam satsning på Sergio Busquets och var i det stora hela såpass vild att han levde farligt nära en utvisning.

Barcelona dominerade stort under matchens första 50 minuter när lagets traditionella tiki-taka varvades med ett frustande djupledsspel. Juventus utespelare tvingades vid flera tillfällen skicka tacksamma blickar till sin storspelande målvakt Gianluigi Buffon.

Kvitteringen kom därför oväntat. I den 55:e minuten fick Carlos Tévez bollen i straffområdet, vände om - och klippte till. Marc-André ter Stegen lyckades inte hålla skottet och returspecialisten Álvaro Morata rakade in 1-1.

Suárez avgjorde

Därefter övergick Champions League-finalen till en orgie i övermodigt kontringsspel där Juventus tydligt var det hetare laget i jakten på ett segermål.

- Vi trodde verkligen att vi skulle kunna vinna matchen, säger mittfältaren Paul Pogba.

Men det blev italienarna som straffades. Barcelona flög fram i en spelvändning och Lionel Messi kunde tråckla till sig ett skottläge. Avslutet var rappt, men ganska rakt på Buffon. Ändå lyckades den 37-årige veteranen inte hantera situationen bättre än att han styrde returen rakt ut i straffområdet. Där tar Luis Suárez inga fångar och uruguayanen bombade in returen till 2-1. Bara några minuter senare fick Barcelona ett mål bortdömt sedan Neymar nickat bollen på sin egen hand och in i nät.

"Det är unikt"

Juventus kämpade ihärdigt för ytterligare en kvittering, men knappt sju minuter in på tilläggstiden kunde Neymar till sist fastställa slutresultatet till 3-1. Det här var Barcelonas - som säkrade trippeln i och med segern - fjärde Champions League-titel på de tio senaste finalerna.

- Det är otroligt: något unikt, säger Luis Suárez.

Xavi, som byttes in i slutet av matchen, fick avsluta karriären med att lyfta CL-pokalen.

"Att få avsluta så här är sanslöst. Det kan inte bli bättre", säger Xavi till Barcelonas webbplats.

Se höjdpunkter från Champions League-finalen i spelaren ovan.

Publicerad 2015-06-07 kl 08:40