TV: Se Milans vilda jubel - Boateng och Muntari sänkte Barca

Här firar Milan efter den osannolika segern.

2-0 mot Barcelona och nu ligger vägen till kvartsfinal öppen.

De möttes i kvartsfinal i Champions League förra året. Då vann Barcelona totalt mot Milan, efter 0—0 i Italien och 3—1-seger hemma. På onsdagen såg det ut att kunna börja på samma sätt, när deras dubbelmöte i åttondelen i årets turnering inleddes.

Milan spelade ett välorganiserat försvarsspel. Barcelona hade bollen, men Milan stack upp i kontringar. Utan att det blev riktigt farligt.

Men i andra halvlek fick Milan en frispark, och efter lite studsar gick bollen till Kevin-Prince Boateng som sköt i 1—0 inför ett jublande fullsatt San Siro.

Efter det tappade Barcelona än mer initiativ.

"Det är ett riktigt dåligt resultat. Vi spelade dåligt och har inga ursäkter. När de gjorde sitt första mål tappade vi kontrollen", säger Barcelonas Gerard Piqué till uefa.com.

Muntari gjorde 2—0

Och efter ett läckert anfall, inte minst via en jongleringsframspelning från Stephan El Shaarawy, gjorde Sulley Muntari 2—0.

Barcelona kom sällan till farligheter, Milan fick matchen dit de ville.

- Vi är väldigt nöjda och spelade väldigt bra, säger Sulley Muntari till Viasat.

I kvällens andra match rivstartade Galatasaray. Burak Yilmaz gav hemmalaget ledningen med ett klassmål mot Schalke på ett kokande Turk Telekom-stadion. Yilmaz klackade bollen över Schalkekaptenen Benedikt Höwedes, drog till och såg bollen flyga i nät tolv minuter in i matchen.

Sex minuter senare ökade volymen ytterligare. Hamit Altintop dundrade bollen i ribban på en retur efter att Galatasarays nya stjärnor Wesley Sneijder och Didier Drogba presenterat sig.

"Resultatet var rättvist"

Men stämningen dämpades, i den första halvlekens sista minut kvitterade Schalkes Jermaine Jones.

"Vi gjorde en väldigt bra match och resultatet var rättvist. Om vi hade varit vassare framåt så hade vi kanske kunnat göra ytterligare ett mål", säger Jermaine Jones.

Galatasaray tryckte framåt i slutet. Men 1—1 stod sig.

Därmed har Schalke ett fint utgångsläge inför returen i Gelsenkirchen.

Milan: Abbiati, Abate, Mexes, Zapata, Constant, Ambrosini, Montolivo, Muntari, El Shaarawy, Pazzini, Boateng.

Barcelona: Valdes, Alves, Pique, Puyol, Alba, Busquets, Xavi, Iniesta, Fabregas, Pedro, Messi.

Publicerad 2013-02-20 kl 23:25