TV: Se Zlatans sköna comeback - med mål och assist för Milan

Milan - Viktoria Plzen 2-0
1-0 Ibrahimovic 53' (str)
2-0 Cassano 65'

Först sköt han 1—0 på straff. Sedan serverade han Antonio Cassano en drömpassning som gav 2—0.

Zlatan Ibrahimovic, tillbaka efter ljumskskadan, gjorde det mesta rätt när Milan slog Viktoria Plzen.

- "Ibra" hade en bra comeback, han spelade bra och hjälpte laget, sade Milantränaren Massimilano Allegri efter matchen.

Zlatan Ibrahimovic hade varit borta från fotbollen i närmare tre veckor på grund av sin ljumskskada. Men den svenske landslagsanfallaren gav ändå ett formbesked med bara en dryg vecka kvar till avslutningen av EM-kvalet.

- Jag är nöjd med hur han spelade, med tanke på att han inte spelat på ett tag, sade Allegri.

Ibrahimovic såg pigg ut hela matchen och spelade som väntat en central roll i Milans anfallsspel, som pressade de tjeckiska motståndarna hårt och borde har resulterat i några mål redan i den första halvleken. Bland annat hade Ibrahimovic själv ett par vassa lägen, men Marek Cech i Viktoria Plzen-målet storspelade.

En hårt dömd straff, för en tveksam hands i inledningen av andra halvleken, gav dock det italienska storlaget — och svensken — chansen.

Zlatan Ibrahimovic, som ordnat straffen, tog tre snabba steg och satte bollen stenhårt vid ena stolproten, samtidigt som Cech gick åt fel håll. Det var Milans 200:e mål i Champions league, medan det för svenskens del betydde mål nummer 24 på 79 framträdanden i mästarligan.

Drygt tio minuter senare spelade Ibrahimovic sedan fram till Antonio Cassano, som kom helt fri och enkelt fastställde 2—0-segern med en läcker lyftning.

Milan: Abbiati – Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini – Van Bommel, Seedorf, Nocerino, Emanuelson – Ibrahimovic, Cassano.

Plzen: Cech – Limbersky, Bystron, Cisovsky, Pilar – Horvath, Petrzela, Jiracek, Kolar – Rajtoral, Bakos.