TV: Sevilla tappade poäng - efter straffkaos och rött kort

Fyra straffar i första halvlek.
Men bara två av dem gick i mål - en för varje lag.
Matchen slutade 1-1 mellan Sevilla och Salzburg i Champions League-premiären.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Det var Sevilla som spelade starkast i inledningen, men det vändes snart till en tung start. Efter tolv minuter dömdes straff till Salzburg, efter en stämpling på Karim Adeyemi på straffområdeslinjen.

Men det blev inget mål. Adeyemi själv klev fram till straffpunkten och sköt bollen utanför, till höger om buren. Och första halvlek skulle komma att bli ett totalt straffkaos.

En knuff - på densamma Adeyemi - i straffområdet föranledde matchens andra straff. Det var nu Luka Sucic som steg fram - och han satte den efter att målvakten gått åt fel håll. Salzburg i ledning efter drygt 20 minuter.

Adeyemi kom en kort stund senare att fixa ännu en straff, när han blev nergjord av Sevillas målvakt Bono. Salzburgs tredje straff var ett faktum. Det var även den andra straffmissen för kvällen. Sucic satte sin andra i stolpen.

Straffkaoset skulle fortsätta med ännu en straff innan paus. Men nu var det Sevilla som fått chansen och Ivan Rakitic tog den. Stensäkert satte han in bollen vid vänstra stolpen och matchen var kvitterad. Med det hade matchen slagit rekord i flesta dömda straffar under en halvlek i en CL-match.

Andra halvlek inleddes med ett par snabba chanser från Sevilla, innan Salzburg vände på spelet. Benjamin Sesko kom till skott från nära håll och Bono tog revansch för att ha orsakat straff. Han bjöd på en jätteräddning när han hann upp med fingertopparna.

Snart skulle matchens femte straffsituation utspela sig. Men det slutade med att, istället för att få straff, fick Sevillas Youssef En-Nesyri syna sitt andra gula för filmning och blev utvisad. Då genomförde Sevilla flera bytet, som gav utdelning med bra energi. Det fanns sedan flera fina chanser åt båda håll, men matchen kom aldrig att bjuda på några spelmål. Matchen slutade 1-1.

- Jag kan inte vara irriterad över den fina insatsen de gjorde med en man kort. Allt som kan gå emot en i en match gick emot dem idag – till viss del på grund av våra egna misstag efter att vi dominerade i inledningen, säger Sevillas tränare Julen Lopetegui efter matchen enligt Uefa.

Salzburgs tränare Matthias Jaissle delade Lopeteguis bild av det var deras fördel i hur matchen gick, men var ändå väldiogt nöjd med lagets insats.

Om någon hade sagt inför matchen att vi skulle åka hem med ett kryss, hade jag verkligen gått med på det. Jag blir otroligt stolt över hur detta unga lag reste sig när det var som viktigast, säger han.

Sevilla: Bono – Navas ('87), Carlos, Kounde, Acuna – Jordan ('46), Fernando, Rakitic ('66) – Suso ('46), En-Nesyri, Gomez ('58). Ocampos ('46), Delaney ('46), Lamela, ('58), Mir ('66), Montiel ('87).

Red Bull Salzburg: Kohn – Kristensen, Solet, Wöber (51'), Ulmer – Sucic, Aaronson, Camara, Seiwald ('79) – Sesko ('67), Adeyemi ('79). Piatkowski ('51), Adamu ('67), Capaldo ('79), Okafor ('79).

Den här säsongen streamas samtliga matcher från Uefa Champions League exklusivt hos Telia och C More.