TV: Sheriff tog historisk seger - chockade Sjachtar med konstmål

Sheriff Tiraspol vann sin första Champions League-match någonsin.
Genom ett konstmål av Traoré och ett nickmål av Yasane besegrade de Sjachtar Donetsk med 2-0.

Moldaviska Sheriff Tiraspol spelade under onsdagen sin första Champions League-match någonsin. Då mötte man den ukrainska storklubben Sjacthar Donetsk i premiärmatchen - där man fick en drömstart.

Redan efter 16 minuter tog Sheriff ledningen - på spektakulärt manér. På inlägg från vänsterbacken Cristiano mötte Adama Traoré upp bollen och slog till med en hög konstspark. Bollen flög in i nättaket bakom Andrij Pyatov i Sjachtar-målet och Sheriffs första Champions League-mål någonsin var ett faktum.

Femton minuter senare var Sjachtar nära att kvittera. Anfallaren Lassina Traoré fick skottläge tätt utanför Sheriffs straffområde och drog till med ett tungt skott. Sheriff-målvakten Georgios Athanasiadis fick dock precis fingrarna på bollen och kunde styra skottet över ribban till en hörna.

Men istället skulle Sheriff utöka sin ledning. Med timmen spelad på matchklockan hittade Cristiano fram till anfallaren Momo Yasane i Sjachtars straffområde, varpå Yasane säkert nickade in 2-0 till hemmalaget.

2-0 blev sedan slutresultatet och Sheriff tog en historisk seger - klubbens första i Champions League någonsin. Det innebär att Sheriff, inför matchen mellan Inter och Real Madrid senare under onsdagen, leder grupp D med tre poäng. Sjachtar, i sin tur, ligger sist.

Sheriff: Athanasiadis - Constanza, Arboleda, Dulanto, Cristiano - Thill, Addo - Traoré, Kolovos, Castañeda - Yakhshiboev.

Sjachtar: Pyatov - Dodo, Marlon, Matvlyenko, Ismaily - Tete, Marcos Antonio, Maycon - Pedrinho, Traoré, Fernando.

Den här säsongen streamas alla matcher från Uefa Champions League på Telia och C More.