TV: Sjachtar vände - efter jättetavla

Sjachtar Donetsk låg under - men vände till seger.
I andra halvlek stod Antwerp-målvakten Jean Butez för en tavla som fällde avgörandet.
- Det var allt annat än Champions League-klass, sa TV4 Plays kommentator Leonard Jägerskiöld.

Muja ger Antwerp ledningen

Sjachtar Donetsk föll mot Porto i gruppspelspremiären, och hade även den här kvällen det tufft inledningsvis mot Royal Antwerp - utan skadade svensken Jacob Ondrejka - på bortaplan i Champions League-gruppspelet.

Redan i den tredje minuten fick Antwerp fira, då Arbnor Muja stod för ett välplacerat avslut i nät till 1-0 i Belgien, och i den 33:e minuten var det sedan dags igen - Michel-Ange Balikwisha efter en snabb kontring till 2-0. Det var hans första mål i Champions League.

Under inledningen av andra halvlek fick Sjachtar hopp, då Danylo Sikan reducerade, och därefter kvitterade även Jaroslav Rakitskij med en frispark via Balikwisha i mål till 2-2. Till slut fullbordade även Sjachtar en vändning - efter en jättetavla.

Antwerp-målvakten Jean Butez tappade bollen i eget straffområde, vilket gjorde att Sikan sedan kunde sätta bollen i mål till 3-2.

- Aj, aj, aj, vilken tabbe, utbrast TV4 Plays kommentator Leonard Jägerskiöld.

- Det var allt annat än Champions League-klass. Det var alldeles för dåligt, så får det inte se ut, fortsatte han.

Trots det var det i slutändan nära att inte bli seger för Sjachtar, då Antwerp fick straff på övertid, men utan resultat. Toby Alderweireld gick fram till bollen i den 97:e minuten och sköt utanför mål, vilket gjorde att Sjachtar vann med 3-2.

Sjachtar har nu tre poäng, medan Antwerp har noll poäng efter två omgångar i Champions League-gruppspelet.

Samtliga matcher i Champions League sänds på TV4 Play.