TV: Torres finalskott för Chelsea och Messis straffmiss

Barcelona spelade halva matchen med en man mer. Men Messi brände straff - och Fernando Torres sköt Chelsea till final.
- Vi slog ut världens bästa lag, säger Didier Drogba.

Fernando Torres.

På tio dramatiska minuter i slutet av första halvleken kom tre raka kallduschar för Chelsea. Men den fjärde drabbade Barcelona.

På tilläggstid hittade Frank Lampard till brasilianen Ramires, som briljant chippade bollen över Viktor Valdes och in i mål. Och då hade Chelsea, bara ett par minuter tidigare, sett ut som ett slaget lag.

Barcelona dominerade och Sergio Busquets gav laget ledningen efter 35 minuter. Mer eller mindre direkt efter avspark fick sedan John Terry rött kort, sedan han knäat Alexis Sanchez i ryggen.

Och så bara ett par minuter senare: 2-0 för Barcelona sedan Andrés Iniesta blivit frispelad av Lionel Messi.

Drogba som back?

Men Chelsea gav sig inte.

- Vi måste vara stolta. Det var en bra match och vi brukar ju göra mål här. Det är ett av de bästa sätten att ta sig till final, att slå ut ett av världens bästa lag, sade Chelseaanfallaren Didier Drogba - på tisdagen i långa stunder snarare försvarare - till Viasat.

- Vi försvarade oss bra, men vi gjorde mål också. Det kommer säkert vara en av de bästa kvällarna i min karriär.

Ramires mål satte också press på hemmalaget, som förlorade 0-1 i London förra veckan. Och för en gångs skull kunde storstjärnan Lionel Messi inte rädda Barcelona.

Brände straff

Messi har aldrig lyckats göra mål på Chelsea och lyckades inte den här gången heller — trots en straffspark, sedan Cesc Fabregas fällts av Didier Drogba i inledningen av andra halvlek.

Lionel Messi stegade fram till straffpunkten men prickade ribban och hade senare dessutom ett skott i stolpen.

Barcelona försökte och försökte. Men Chelsea stod emot — och gjorde dessutom ett mål till. I slutsekunderna plockade Fernando Torres ner en rensning vid mittlinjen och rundade efter en lång solorusch kallt Valdes och satte 2—2.

Chelsea: Čech, Ivanović, Cole, Cahill, Terry, Ramires, Lampard, Mikel, Meireles, Mata, Drogba

Bänken: Turnbull, Bosingwa, Essien, Malouda, Torres, Kalou, Sturridge.

Barcelona: Valdés, Piqué, Puyol, Fàbregas, Xavi, Iniesta, Mascherano, Busquets, Alexis Sánchez, Messi, Cuenca
Bänken: Pinto, Alves, Thiago Alcántara, Keita, Adriano, Pedro Rodríguez, Tello.
Publicerad 2012-04-24 kl 22:40