TV: Vermeeren, 18, målskytt - mot sin nästa (?) klubb

Avbryt
Försök igen

Barcelona var i princip redan klart för åttondelsfinal i Champions League inför onsdagskvällens avslutande gruppspelsomgång borta mot jumbon Royal Antwerp, som i sin tur inte hade något att spela för.

Chefstränare Xavi Hernández valde därför att rotera i elvan och vila flera tongivande spelare. Bland annat fick unge Héctor Fort, 17, chansen från start som högerback.

När matchen väl var igång fick hemmalaget en drömstart. Det tog nämligen bara 75 sekunder innan Royal Antwerp satte 1-0 efter att katalanerna slarvat i sin speluppbyggnad, vilket gav Arthur Vermeeren ett helt fritt läge framför mål.

Ett läge som den talangfulle 18-åringen förvaltade.

- Gratisläge! Det är en ordentlig bjudning av Barcelona. Vermeeren avslutar på allra bäst sätt, sa TV4 Plays kommentator Peter Backe i sändningen.

Arthur Vermeeren, ja.

Mundo Deportivo har tidigare rapporterat Barça redan är i kontakt med Royal Antwerp gällande ett potentiellt köp av 18-åringen. Den belgiske U21-landslagsmannen påstås vara till salu för omkring 20 miljoner euro, knappt 240 miljoner kronor.

Barcelona- och Royal Antwerp- direktörer träffades för att diskutera saken när lagen möttes första gången i Champions League i september. Huruvida den katalanska storklubben kommer göra slag i saken och köpa loss Vermeeren återstår att se, men kvällens mål lär inte ha fått intresset att svalna.

Ferran Torres kvitterade i slutade av första halvlek, men strax efter paus återtog Royal Antwerp ledningen genom Vincent Janssen som utnyttjade ett nytt Barcelona-misstag på egen planhalva.

- Återigen är det Oriol Romeu som blir syndabock. Precis som vid första målet tappar han bollen. Men starkt av Janssen, sa Backe i sändningen.

Matchen slutade 3-2 efter några galna minuter på tilläggstid. Inytte Marc Guiu kvitterade först i 91:a innan George Ilenikhena satte det avgörande målet för belgarna i 92:a.

Trots segern slutar Royal Antwerp sist i gruppen och därmed är Europaäventyret över för den här säsongen. För Barcelona väntar åttondelsfinal i vår.

Royal Antwerp: Butez - De Laet, Alderweireld, Coulibaly, Wijndal - Keita, Vermeeren, Yussuf - Kerk, Janssen, Ejuke.

Barcelona: Peña - Fort, Koundé, Christensen, Baldé - SergiRoberto, Romeu, López - Yamal, Lewandowski, Torres.

Alla matcher i Champions League sänds på TV4 Play.