TV: Villarreal chockade Juventus - föll ihop som korthus sista tio minuterna

Villarreal chockade Juventus och tog sig vidare från åttondelsfinalen.
Spanjorerna vann med 3-0 efter att italienarna föll ihop som ett korthus under de sista tio minuterna.
- Vi måste be om ursäkt till supportrarna och fortsätta jobba hårt, säger Juvenuts högerback Danilo till BBC.

4:25

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Det första mötet mellan Villarreal och Juventus, Spanien, slutade 1-1. Dusan Vlahovic gav gästerna ledningen redan i den första minuten men sedan kvitterade Dani Parejo i den 66:e minuten och spikade slutresultatet.

Under onsdagen väntade returmötet i Turin. Då fick Villarreal en stor boost i form av lagets skyttekung, tillika den spanske landslagsanfallaren, Gerard Moreno som var tillbaka i truppen efter en tids skadefrånvaro. Moreno inledde dock matchen på bänken.

När matchen drog igång var det stort övertag för hemmalaget. Redan efter sju minuter nådde Alvaro Morata högst på ett inlägg i Villarreals straffområde och fick till en bra nick mot mål. Guillermo Rulli i Villarreal-målet stod i sin tur för en fin räddning och avvärjde situationen.

Sedan hade Dusan Vlahovic två chanser tätt inpå varandra. Först tog han avslut från nära håll i den 20:e minuten, men avslutet gick tätt utanför stolpen. Bara två minuter senare måttade han ett hårt skott från nära håll, men skottet träffade i ribban och sedan ut.

Bara minuten efter Vlahovics ribbträff hade Villarreal sin första riktiga målchans. Giovanni Lo Celso tog avslut vid straffområdeskanten men avslutet smet precis utanför stolpen.

Juventus fortsatte därefter att jaga ett ledningsmål hela vägen in i den andra halvleken - men det skulle bli Villarreal som skulle bryta dödläget.

Med tio minuter kvar att spela fällde Daniele Rugani Villarreal-mittfältaren Francis Coquelin i eget straffområde. Efter VAR-granskning dömde domaren straff - och fram för att slå den klev Gerard Moreno som kommit in fem minuter tidigare.

Skyttekungen gjorde inga misstag utan satte säkert 1-0 för gästerna och Juventus var därmed på väg att åka ut.

Men det var inte över där. Fem minuter senare dök mittbacken Pau Torres upp på en hörna och stötte in 2-0 till Villarreal för att ge spanjorerna ett drömläge för avancemang. Juventus var i detta läge tvunget att göra minst två mål.

I stället för ett Juventus-mål skulle Villarreal gör ytterligare ett mål, dock. Matthijs de Ligt slängde sig och blockerade ett skott med armen i eget straffområde och domaren pekade direkt på straffpunkten. Den här gången klev Arnaut Danjuma fram och satte säkert 3-0.

3-0 blev sedan slutresultatet och Juventus blev utslaget. En stor besvikelse, vilket kanske var tydligast när man såg ansiktsuttrycken på tränaren Massimiliano Allegri och klubbpresidenten Andrea Agnelli.

Desto gladare miner var det i Villarreal-lägret, där både spelare och ledare firade segern stort.

- Att Villarreal är i kvartsfinal är ändå rätt otroligt. De kvalade in genom att vinna Europa League och knuffar nu ut Juventus på det här sättet. Det var nog inte så många som trodde att Juventus skulle tappa det här hemma med 1-1 från första matchen, och inte på det här sättet heller. De lade precis 70 miljoner euro på Vlahovic och nu blir det 0-3 hemma. Det är klart att det kommer ställas frågor i Turin, säger Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh i Champions League-sändningen.

- Ägaren Agnelli, varför vill han ha en superliga? Här ser vi. Juventus åker ut mot sådana här smålag gång efter annan. Han vill ha säkra intäkter, han vill ha något annat.

Villarreals tredje målskytt, Arnaut Danjuma, hade svårt att sätta ord på sina känslor efter matchen.

- Den här känslan är obeskrivlig. Jag är helt tagen av glädje, säger han till BT Sport och fortsätter:

- Jag har alltid tro på mig själv. Jag arbetar väldigt hårt och om du gör det kommer du att få utdelning till slut. Vi är väldigt glada över segern och den hållna nollan.

Juventus högerback, Danilo, var desto deppigare och ville passa på att be supportrarna om ursäkt.

- Vi stod för ytterligare ett misstag efter deras första mål. Vi hade fortfarande tid att kvittera och ta matchen till förlängning, men vi klev fram med för många spelare och de straffade oss för det. Vi måste be om ursäkt till supportrarna och fortsätta jobba hårt, säger Danilo till BBC.

Startelvor

Juventus: Szczesny - Danilo, de Ligt, Rugani, De Sciglio - Cuadrado, Locatelli, Arthur, Rabiot - Vlahovic, Morata.

Villarreal: Rulli - Aurier, Albiol, Torres, Estupiñan - Pino, Parejo, Capoue, Trigueros - Lo Celso, Danjuma.