Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uefa kallar till stort krismöte - EM uppges skjutas upp till 2021

Champions League

Uefa kallar till stort krismöte för att diskutera europeisk fotbolls kommande framtid.
Endligt ansedda L'Equipe kommer Uefa på mötet besluta om att skjuta upp sommarens EM till 2021.

Foto: Bildbyrån.

Coronavirusets snabba spridning har fått ligor att agera – bland annat har allt spel stoppats i Spanien de kommande två veckorna och i Italien har ligan stoppats fram till den 3 april.

Nu agerar även Uefa.

Uefa meddelar i ett pressmeddelande att de nu kallar till ett krismöte för att diskutera europeisk fotbolls kommande framtid. I pressmeddelandet meddelar Uefa att mötet kommer att hållas den 17 mars där de europeiska turneringarna samt sommarens EM kommer att diskuteras. Samtliga 55 förbund och de europeiska ligorna bjuds in till mötet.

Senare under eftermiddagen uppgav franska L'Equipe att Uefa, på mötet kommande tisdag, troligtvis kommer att skjuta upp sommarens EM till 2021 till följd av coronaviruset. En anledning till att Uefa ska vilja skjuta upp mästerkspet är för att det råder oklarheter kring de sista kvalmatcherna, som spelas i slutet av mars. Vidare skriver L'Equipe att ett uppskjutet EM-slutspel är Uefas huvudspår i nuläget, detta för att ge utrymme till de europeiska klubblagsturneringarna att spelas klart under sommaren.

ANNONS
Publicerad 2020-03-12 kl 15:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto