United nära hemmafiasko

Ytterst sällan får Manchester United stryk på Old Trafford.
Mot CSKA Moskva var det ytterst nära.
På övertid kom dock 3-3 med god hjälp av bortalaget.

Tre raka segrar skulle bli fyra och säkrat avancemang. Så var det tänkt men blev inte riktigt. För ur kaos och kris, reste sig CSKA Moskva när många anade det som allra minst. Leonid Slutskij, klubbens tredje tränare sedan september var bara ett fåtal minuter från att få bästa möjliga start i den nya klubben.

Ledningen i 25:e minuten genom Alan Dzagojev blev kortvarig när Michael Owen kvitterade fyra minuter senare genom sitt första mål i Champions league på fem år. Bara två minuter senare gjorde Milos Krasic 2-1.

Efter Vasilij Berezutskijs 3-1-mål (47:e minuten) hade Manchester United en ypperlig möjlighet att reducera. Men när Fletcher drogs ned i straffområdet gav domaren i stället honom en varning. Straffen uteblev dock liksom Uniteds mål ända fram till 84:e minuten då Paul Scholes reducerade på nick. När sedan det såg kört ut kom kvitteringen, Valencias skott gick via en CSKA-spelare in i målet och till 3-3.

United är nu vidare från grupp B, liksom Chelsea och Porto från grupp, liksom Bordeaux i grupp A.

Atletico Madrid med bara en poäng och 0-6 i målskillnad, skakade dock Chelsea.
Med en utmärkt volley sköt argentinaren Sergio Aguero in 1-0 i andra halvlek innan en annan notorisk målskytt, Didier Drogba, kvitterade och dessutom gav Londonlaget ledningen i 88:e minuten. Agueros andra mål för kvällen gav dock 2-2.
Bordeaux avancerade efter 2-0 mot Bayern München, vilket gör nu att Bayern är riktigt illa ute. Tack vare Juventus seger mot Maccabi Haifa är nu Bayern fyra poäng bakom Juventus.

Stormötet i grupp C mellan Milan och Real Madrid slutade 1-1 efter att Milans och Alexandre Patos mål dömdes bort. Då hade Karim Benzema gett Madrid ledningen och Ronaldinho kvitterat på straff.

Besiktas-Wolfsburg 0-3

Manchester U-CSKA Moskva 3-3