Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Uppgifter: Jonas Eriksson får döma Champions League-finalen

Foto: Scanpix

Senaste gången vi hade svenskt deltagande inne på planen i en Champions League-final var Henrik Larsson och Fredrik Ljungberg 2006. Nu kan det hända igen då Jonas Eriksson uppges få döma Madridderbyt på San Siro.

I veckan stod det klart. Den 28 maj på San Siro så väntar ett derby i Champions League-finalen mellan de två Madrid-klubbarna. I de båda spelartrupperna så finns det ingen svensk spelare, men nu kan alltså en blågul person ändå få delta i den stora matchen. 

Det var i tv-programet Punto Pelota som uppgifterna redovisades att domaren som dömer finalen blir Jonas Eriksson. En uppgift som journalisten Isaac Fouto också har i radiokanalen Cadena Cope, där även serben Miro Mazic pekas ut som domare i Europa League-finalen. 

Skulle uppgifterna bli verklighet så skulle detta vara Erikssons största uppdrag i karriären. Eriksson var däremot fjärdedomaren under förra årets Champions League-final, men det är första gången som han själv i såna fall skulle få ansvaret.

"Som alltid kommenterar jag aldrig Uefa-uppdrag eller spekulationer kring kommande internationella matcher", skriver Eriksson i ett sms till Fotbollskanalen.

Senast som det fanns svenskt deltagande inne på planen i en Champions League-final var när Henrik Larsson och Fredrik Ljungberg deltog i finalmatchen år 2006. 

Publicerad 2016-05-06 kl 13:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons