Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

CHAMPIONS LEAGUE

Uppgifter: Jonas Eriksson får döma Champions League-finalen

Foto: Scanpix

Senaste gången vi hade svenskt deltagande inne på planen i en Champions League-final var Henrik Larsson och Fredrik Ljungberg 2006. Nu kan det hända igen då Jonas Eriksson uppges få döma Madridderbyt på San Siro.

I veckan stod det klart. Den 28 maj på San Siro så väntar ett derby i Champions League-finalen mellan de två Madrid-klubbarna. I de båda spelartrupperna så finns det ingen svensk spelare, men nu kan alltså en blågul person ändå få delta i den stora matchen. 

Det var i tv-programet Punto Pelota som uppgifterna redovisades att domaren som dömer finalen blir Jonas Eriksson. En uppgift som journalisten Isaac Fouto också har i radiokanalen Cadena Cope, där även serben Miro Mazic pekas ut som domare i Europa League-finalen. 

Skulle uppgifterna bli verklighet så skulle detta vara Erikssons största uppdrag i karriären. Eriksson var däremot fjärdedomaren under förra årets Champions League-final, men det är första gången som han själv i såna fall skulle få ansvaret.

"Som alltid kommenterar jag aldrig Uefa-uppdrag eller spekulationer kring kommande internationella matcher", skriver Eriksson i ett sms till Fotbollskanalen.

Senast som det fanns svenskt deltagande inne på planen i en Champions League-final var när Henrik Larsson och Fredrik Ljungberg deltog i finalmatchen år 2006. 

Publicerad 2016-05-06 kl 13:43

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER