Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Wenger sågar Reals kortfusk: "De ska straffas"

Arsene Wenger blev urförbannad på Real Madrids påstådda kortfusk.
- Jag tycker att de ska straffas, säger Arsenaltränaren.

Situationen har blivit rejält omdebatterad – efter att både Sergio Ramos och Xabi Alonso visades ut när Real Madrid mötte Ajax i Champions League. Enligt flera olika internationella medier hade managern José Mourinho instruerat spelarna att ta varsin utvisning för att på så vis missa den betydelselösa matchen mot Auxerre, innan åttondelsfinalerna drar igång.

Men Uefa har inte låtit händelsen passera förbi utan åtgärd. På torsdagen meddelades att både Ramos och Alonso granskas, precis som ytterligare några Real-spelare, som ska ha skickat fram order från Mourinho under matchens gång.

- Det är en skam för en stor klubb och ger vår sport dåligt rykte. Jag respekterar Real Madrid för dess kvalitet, det de visar på planen, men oavsett de sakerna vill man inte se sådant här på en fotbollsplan, säger Arsenals Arsene Wenger.

Han är en av dem som irriteras rejält över Reals påstådda regelbrott.

- Jag har själv funderat i liknande banor från gång till gång. Det ska jag inte sticka under stolen med. Men det här visar mig att jag absolut måste låta bli. Ser man alltihop på reprisbilderna från tv ser det helt enkelt förfärligt ut, säger Wenger.

Publicerad 2010-11-25 kl 20:04
Annons
Annons
Annons