Werder Bremen fick oavgjort mot Inter

Inter och Zlatan Ibrahimovic fick en oväntat svår uppgift hemma på San Siro i onsdagens Champions league-match. Werder Bremen med Markus Rosenberg nådde oavgjort, 1-1.

De svenska anfallsessen har båda haft målkantad storform under hösten. Men de fick gå mållösa av planen i 1-1-matchen och den inbördes duellen slutade också oavgjord, även om Zlatan Ibrahimovic deltog mer i spelet än sin skånske kollega.
-Det var väl en okej match för min del, även om jag inte fick så mycket boll, sade Markus Rosenberg till Visat efter matchen.

Ibrahimovic låg bakom Inters första heta chans redan i första minuten, men Adrianos skott på hans inlägg gick över ribban. Inter fick ändå ett tidigt mål - när Adriano lite turligt fick bollen fram till högerbacken Maicon som bröt fram och iskallt lyfte bollen över Tim Wiese i Bremens mål.

Matchkvalitén höjdes i andra halvlek, mest tack vare Bremen, som med bättre tempo och snabbare kontringar jämnade ut spelet.

Och när Mesut Özil slog sitt crossinlägg i 62:a minuten hängde Interförsvaret inte med.
Claudio Pizarro mötte vid bortre stolpen och stötte in 1-1.
-Vi startade ju dåligt med 0-0 hemma så vi behövde poäng i dag, sade Markus Rosenberg.
-Att ta poäng borta är alltid positivt.

Inter forcerade för att få fram ett segermål och Zlatan Ibrahimovic var inblandad i flera halvchanser. Närmast mål var dock Maicon, som höll på att bli tvåmålsskytt men fick se sitt överraskande skott i 88:e minuten gå stolpe ut.

Sista chansen blev dock Werder Bremens. Intermålvakten Julio Cesar kunde bara stöta ut Naldos våldsamt hårda frispark, men Pizarro sköt returen utanför.