Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Yarmolenko vill spela med de bästa - flörtar med Premier League

Foto: Scanpix

Andriy Yarmolenko har varit Dynamo Kiev trogen sedan 2007. Nu blickar han mot en framtid utanför hemlandet.
- Jag vill spela på den högsta nivån, säger han till The Guardian.

Han fick sitt stora genombrott i EM 2012 och gjorde sig ett namn för den bredare publiken. Och har efter det öst in mål och assist i den ukrainska ligan. Men Yarmolenko har trots det inte försvunnit till någon av Europas större ligor. Men han hoppas nu om det vill sig väl mot Manchester City i morgon att han ska kunna dra till sig de Europeiska storklubbarnas blickar.

Den liga som lockar den 26-åringen mest: Premier League.

- Jag har tittat på Premier League och La Liga regelbundet eftersom de är de bästa ligorna i Europa i min mening. Men jag måste ändå säga att det är den engelska fotbollen som har den största attraktionskraften för mig, säger han i en intervju med The Guardian.

Han berättar också att det är den stora publiken som kittlar mest med den populära ligan.

- Att spela inför så mycket publik ​​är vad varje spelare drömmer om. Jag skulle vilja göra det vecka ut och vecka in. Den typen av atmosfär är definitivt något vi saknar här i Ukraina, säger han

Yarmolenko skrev ett nytt kontrakt med klubben i slutet av förra året – och menar att om någon klubb vill ha honom - så måste de hosta upp en god slant.

- Jag skrev det nya kontraktet så att klubben skulle få en pengar för mig. Jag var den som tog initiativet, det var inget tryck från klubben. Jag är säker på att vi skulle hitta en lösning med presidenten om klubben får ett bra erbjudande, säger han.

I morgon kliver Dynamo Kiev ut i åttondelsfinal i Champions League. Inte sedan 1999 har klubben varit ett av de sexton lagen som tagit sig dit.

Om matchen i morgon säger Yarmolenko så här:

- City kanske inte har gjort sin bästa säsong, men vi får inte underskatta dem, säger han.

Publicerad 2016-02-23 kl 18:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons