Yngste Realspelaren genom tiderna hoppade in när Real vann

Real Madrid vann enkelt mot Ajax och kom tvåa i grupp D.

För Jose Rodriguez blev det en minnesvärdkväll när han hoppade in och blev Reals yngste spelare genom tiderna att spela en match i Europa.

Cristiano Ronaldo

Tobias Sana fick följa Ajax match mot Real Madrid från bänken, och han behövde inte vänta länge på att den holländska nollan skulle spricka. Spanjorerna tog kommandot  och efter en knapp kvarts spel gjorde Cristiano Ronaldo mål efter att Real först fått ett mål bortdömt för offside och haft en boll i stolpen.

Benzema fångade upp en långboll efter att ha kommit helt ren när Ajax offsidefälla misslyckats. Benzema inväntade förstärkning och höll i bollen tills han kunde spela fram en helt fri Ronaldo som enkelt kunde sätta bollen i mål.

Efter en knapp halvtimme ökade Real sedan på när Modric hittade Callejon med en djupledsboll varpå yttern säkert satte 2-0 bakom Vermeer.

I andra halvlek fortsatte sedan Real att dominera. Halvleken var bara några minuter gammal när Real ökade på till 3-0. Kaka fick bollen en bit utanför straffområdet och avancerade medan Ajaxspelarna lite såg ut att vänta på att han skulle passa. Men istället för en passning avlossade Kaka ett skott som smet in precis innanför Vermeers högra stolpe.

Ajax fick en smula hopp när Reals målvaktsvikarie Adan misslyckades med en utboxning och Derk Boerrigter kunde sätta 1-3 för holländarna. I 88:e minuten slog Real emellertid sista spiken i Ajaxkistan när Callejon nickade in sitt andra mål, och Reals fjärde, mål för kvällen. Målet var Callejóns sjunde CL-mål där fyra av dem har kommit mot just Ajax.

I andra halvlek bytte Jose Mouorinho in Jose Rodriguez som blev Real Madrids yngste spelare i en europeisk turnering vid åldern 17 år och 354 dagar.

För Real väntar nu en gruppetta i åttondelsfinalen samtidigt som Ajax får spela vidare i Europa League.

Publicerad 2012-12-04 kl 23:09