Forne MFF-försvararen bakom Peru-seger - även Brasilien vidare

Copa America

Brasilien fick City-anfallaren Gabriel Jesus utvisad.
Trots det kunde laget ta sig vidare till semifinal i Copa América.
Även Peru lyckades avancera - där den forne MFF-försvararen Yoshimar Yotun spelade en avgörande roll.

Under natten mellan lördag och söndag avgjordes två av de fyra kvartsfinalerna i Copa América. Värdnationen Brasilien tog emot Chile och det skulle utveckla sig till en jämn batalj.

Bara ett par minuter in i andra halvlek gjorde Lyon-mittfältaren Lucas Paqueta 1-0 för brassarna. Dock skulle de drabbas av ett bakslag i den 49:e minuten när Manchester City-anfallaren Gabriel Jesus fick syna det röda.

Chile tryckte på och saknade inte direkt chanser att kvittera. Utöver ett mål som VAR dömde bort prickade Stoke-födde Ben Brereton ribban. Brasilien lyckades hålla undan och säkrade sin semifinalplats.

Den andra kvarten mellan Peru-Paraguay skulle bli en betydligt mer målrik historia. När domaren Esteban Ostojich blåste av matchen stod det 3-3. Bland annat efter ett mål från den forne MFF-vänsterbacken Yoshimar Yotun. Det hela fick avgöras från straffpunkten, och där visade Peru störst kyla, bland annat genom nyss nämnde Yotun som satte lagets första straff.

Nu ställs de två segrarna mot varandra i semifinalen - som spelas natten mellan måndag och tisdag (01.00).

Publicerad 2021-07-03 kl 08:30