Jesus i huvudrollen när Brasilien tog hem Copa America - brassen segerskytt och utvisad

Copa America

Brasilien är Copa America-vinnare för första gången sedan 2007.
Detta efter en finalseger mot Peru med 3-1, där Gabriel Jesus hade huvudrollen med ett mål, en assist och en utvisning.

Brasilien anordnade årets Copa America med drömmar om att slå ihjäl gamla spöken från VM 2014 och ta hem titeln på hemmaplan. Det lyckades landet också, efter en seger mot skrällaget Peru i finalen med 3-1, där Gabriel Jesus hade huvudrollen med ett mål, en assist och en utvisning.

Brasilien tog ledningen efter en kvart. En längre boll letade sig fram till Gabriel Jesus på vänsterkanten. Anfallaren vred och vände till sig en yta vid straffområdet och skickade ett precist inlägg mot bortre ytan. Där stod Everton helt fri och slog in en hård bredsida för 1-0.

I slutet av den första halvleken fick Peru straff när bollen tog på handen på Thiago Silva, som blockerade en framspelning av Peru. Guerrero tog hand om straffen och fintande ner Alisson och rullade kyligt in bollen i andra hörnet. Målet var det första den brasilianska målvakten släppt in på tio matcher, en rad som hållit i sig sedan början av maj.

Men Brasilien hann replikera innan halvtid. Gabriel Jesus tog sig igenom det peruanska försvaret efter att Roberto Firmino vunnit tillbaka bollen på offensiv planhalva. Då kunde Jesus ta sig in i straffområdet och placera in 2-1.

I andra halvleken blev spelet allt mer fysiskt medan Peru försökte hitta fram till en kvittering. Efter 70 minuter fick Gabriel Jesus sitt andra gula kort i matchen när han gick in hårt och sent i en höjdduell, vilket ledde till att han blev utvisad.

Brasilien spelade tät och defensivt resten av matchen och lyckades hålla undan för Perus försök att komma till en kvitteringschans. Man punkterade matchen ett par minuter från slutet när Richarlison säkert förvaltade en straff i ena hörnet.

Matchen slutade 3-1 och Brasilien tog därmed hem Copa America på hemmaplan. Titeln var landets första sedan 2007 och även landets nionde titel genom tiderna.

Lagens startelvor:

Brasilien: Alisson - Alves, Marquinhos, Silva, Sandro - Arthur, Casemiro - Jesus, Coutinho, Everton - Firmino

Peru: Gallese - Advincula, Zambrano, Abram, Trauco - Tapia, Yotun - Carrillo, Cueva, Flores - Guerrero