Knallen: Peru vann klart mot Chile - i Copa America-final för första gången på 44 år

Copa America

Peru hade inte varit i final i Copa America sedan 1975.
Då såg laget till att besegra Chile med 3-0 i semifinalen.
- Jag tycker vi förtjänar att vara i final, säger Perus Paulo Guerrero enligt ESPN.

Peru spelade förra året VM för första gången på 36. Nu har laget brutit ytterligare en lång svit. Landslaget hade inte tagit sig till en Copa America på 44 år. Det såg man till att göra i natt. Laget vann med 3-0 mot Chile.

21 minuter in i matchen gjorde Edison Flores 1-0 och innan den första halvleken var slutspelad satte även den förre MFF-spelaren Yoshimar Yotun dit 2-0.

Det såg länge ut att bli slutresultat, men på övertid höll sig Paulo Guerrero framme och gjorde 3-0 och det blev det sista målet. Innan matchen var färdigspelad hann också Chiles Eduardo Vargas bränna en straff.

- Jag tycker att vi spelade bra, alla gjorde uppoffringar. Vi var väldigt intensiva och förtjänar att vara i final, säger Paulo Guerrero enligt ESPN.

I finalen ställs Peru mot Brasilien och den spelas på söndag.

- Nu måste vi vila och tänka på Brasilien. Det kommer bli en väldigt svår final, säger Guerrero.

Senaste gången Peru var i final, år 1975, vann man mot Colombia.