Suarez målskytt igen – men Uruguay fick bara kryss mot Japan

Copa America

Luis Suarez gjorde mål för andra matchen i rad, men det räckte inte till seger mot Japan.
Uruguay fick nöja sig med 2-2, efter att Koji Miyoshi blivit tvåmålsskytt för japanerna.

Uruguay inledde med en storseger i Copa America när laget slog Ecuador med hela 4-0. De kunde därmed säkra avancemang när de ställdes mot Japan under natten, men de fick kämpa för att ens få med sig en poäng.

Japan inledde nämligen målskyttet när Koji Miyoshi tog sig in i straffområdet och tryckte upp ett hårt skott i nättaket från snäv vinkel.

Uruguay kvitterade kort därefter, när laget fick straff efter en VAR-granskning då Edison Cavani fällts i straffområdet. Luis Suarez tog hand om den och tryckte säkert in den i ena hörnet.

Men i andra halvlek gjorde Miyoshi sitt andra mål i matchen när han tryckte in en billig målvaktsretur från Fernando Muslera efter ett inlägg. Uruguay kunde dock kvittera igen när José María Giménez nickskarvade in målet som betydde 2-2 efter 66 minuter.

Matchen slutade 2-2, där Uruguay var närmast ett avgörande. Resultatet innebär att Urugay toppar gruppen med fyra poäng, ett före Chile på tre poäng men en match mindre spelad. Japan har en poäng medan gruppjumbon Ecuador står utan poäng.