Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Youssef bryter med cypriotiska klubben: "Sverige är absolut ett alternativ"

Cypern

Christer Youssef åkte ur cypriotiska ligan med Aris Limassol i dagarna.
Nu har svensken brutit sitt kontrakt och är klubblös.
- Sverige kommer alltid vara ett alternativ, säger Youssef till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Aris Limassols säsong är redan över. Förlusten mot Ermis i lördags var lagets sista ligamatch för säsongen, och nu står det klart att laget åker ur. I laget finns svenske Christer Youssef, som gör sin andra sejour i klubben.

- Det har varit en väldigt konstig säsong i år. Vi har inte alls fått det att funka. Vi har haft fyra olika tränare och typ 15 nya spelare. Det är klart att det var tråkigt att vi åkte ur. Det är lite problemet med Cypern, för systemet är inte det bästa för en fotbollsspelare med två lag som åker ur innan playoff. Men det är inget att gräva ner sig över, säger Youssef till Fotbollskanalen.

ANNONS

Nu står det även klart att Youssef bryter med Aris, och att han nu är klubblös.

- Jag skrev på mina papper i går och allt är klart. Det är inga hard feelings. Jag har haft en jättefin tid i den här klubben, det är en liten, familjär klubb med en president som brinner för laget.

Kan du säga något om vad som händer nu?
- Jag fick dagen efter ett bud som jag tackade nej till i en utländsk liga. Jag kände att det inte var rätt läge att åka dit. Annars har jag inte tänkt så jättemycket på det. Jag har en rådgivare, Leonardo Usberg, som hjälper mig att titta på alternativ. Sverige kommer alltid vara ett alternativ, och det har det alltid varit. Men jag vet inte vad som händer. Vi får se hur det blir. Jag är här så länge och tränar och håller igång med laget.

Utöver sitt svenska pass är Youssef även medborgare i Syrien.

ANNONS

- Finns det något asiatiskt lag som vill ha mig är det också ett alternativ. Men de flesta har väl spiktar sina trupper. Vi får se vad som händer, jag får ta det som det kommer. Men jag känner ändå att jag har gjort en jättebra säsong här. Personligen har det varit ett väldigt lyckat år för mig. Jag har varit lite småskadad med lite skavanker, men de gånger jag har spelat har jag känt att jag varit i jättebra form. Det känns som att jag är på toppen av min karriär. Att vi åker ur reflekterar inte min säsong.

Din sensate svenska klubb var i superettan med Assyriska. Vad känner du att du håller för nivå?
- Jag känner mig som en mycket bättre spelare nu. Kommer det ett allsvenskt lag känner jag mig absolut redo. Men jag reflekterar inte så mycket över allsvenskan eller superettan, men jag känner att jag håller en bra nivå. Folk har inte så bra koll på mig, men det bryr jag mig inte om. Jag har spelat i en bra liga nu i många år. Mitt självförtroende är på topp, och skulle det komma ett superettanlag eller ett allsvenskt lag får man ta det då. Men jag känner inte att jag kan sätta mig i något fack.

ANNONS

Youssef har även representerat tyska Hansa Rostock sedan han lämnade Sverige senast. I Sverige har han utöver Assyriska representerat Djurgården och BP.

Publicerad 2018-02-28 kl 15:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto