5-1:a för Eskilstuna United

Dam

Eskilstuna United försvarade ledningen i Norrettan med 5-1-seger över Västerås BK 30 som ligger på nedflyttningsplats.

Det började dock bra för BK 30 som tog ledningen genom Evelina Huldén efter 22 minuter. Glädjen varade i knappt två minuter då Anna Laurila, årets nyförvärv från FC Honka i Finland, som gjorde sin bästa match hittills kvitterade.
Erika Blomstrands "Marta-raid" som gav 2-1 var matchens prestation.
Sandra Landberg Carlzon stärkte sin position i skyttekligan genom 3-1- och 5-1-målen, däremellan gjorde Sandra Karlsson 4-1.
I torsdags spelade Julia Bhy sin första match för Eskilstuna United. Hon är ett lån från Bälinge IF som United har ett samarbetsavtal med. Vänsterfotade Julia har spelat i flicklandslagen och tillhörde också Uniteds bästa spelare.

Publicerad 2008-05-25 kl 00:58