Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Avtalet om VM-bonusar klart: "Uppfattar att spelarna är nöjda"

Foto: Scanpix

Fotbollförbundet och landslaget har förhandlat fram bonusarna för VM i Kanada. Det blir en höjning – men inte till herrarnas nivå.
- Vi uppfattar att spelarna är nöjda, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand.

Tidigare under våren har fotbollskanalen.se skrivit om skillnaden mellan hur SvFF ekonomiskt sett värderat herrarna respektive damernas landslagsinsatser i den blågula dressen. När Erik Hamréns manskap spelade EM i Kiev 2012 hade varje medlem i truppen fått 1,7 miljoner kronor i bonus för en guldmedalj, medan Pia Sundhages lirare året därpå fått nöja sig med 150 000 kronor om det blivit en förstaplats vid hemma-EM. En knapp elftedel av vad herrarna kunnat tillgodoräkna sig alltså.

När förbundsordföranden Karl-Erik Nilsson gästade podcasten "Lundh" i mars bedyrade han att SvFF konsekvent bedriver ett jämställdhetsarbete och uttryckte även en förhoppning om att alla parter skulle bli nöjda när ersättningsnivåerna för VM i Kanada den här sommaren var satta. Nu är avtalet på plats, men även om det blir en höjning från förra mästerskapet erfar fotbollskanalen.se att det ändå skiljer en hel del upp till herrarnas summor.

- Det stämmer att vi enats om ett avtal, men när det gäller det innehållsmässiga vill jag inte gå in och kommentera någonting. Det är mellan oss och spelarna, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand.

Hur står sig damernas ersättningsnivåer gentemot herrarnas?
- Som sagt: Jag vill inte kommentera innehållet. Men jag uppfattar att vi fört den här dialogen i en god anda och att både vi och spelarna är nöjda.

När fotbollskanalen.se talar med backklippan Nilla Fischer är även hon förtegen.

- Inga kommentarer kring det, säger hon.

Publicerad 2015-05-22 kl 21:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons