Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Diaz avgjorde finalen 2012 - här är hennes uppmaning: "Gå ut och njut"

Sverige (dam)

Malin Diaz avgjorde finalen i F19-EM 2012. Här är hennes råd till F19-landslaget inför EM-finalen mot Spanien i kväll.
- Gå ut och njut, jag hoppas de får vara med om det vi fick vara med om, säger hon till Fotbollskanalen.

För tre år sedan vann Sveriges F19-landslag en gastkramande EM-final mot Spanien. Stor matchvinnare blev mittfältaren Malin Diaz som avgjorde i förlängningen.

Hon minns mer än gärna tillbaka till den där matchen mot Spanien i Turkiet 2012.

- Jag minns hela turneringen att vi spelade bra som lag, det var det som gjorde att vi vann i slutändan. Vi hade duktiga spelare individuellt, men laget gjorde så att vi vann. Det var den största skillnaden mot andra lag. Det var mitt första mästerskap och bland det största man kan göra i den åldern. Klart jag minns det väl, det var stort och man blir ständigt påmind om det, säger hon till Fotbollskanalen.

Annons

Hur minns du finalen och ditt avgörande mål?
- Jag var på rätt plats vid rätt tillfälle och slog in en retur. Det var ganska sjukt att prata om det och det blev stort i media, inget jag varit med om innan. Sen var vi inte direkt favoriter i finalen. Bäst av allt är minnet när man fick ta emot pokalen.

I kväll spelar dagens F19-landslag final mot just Spanien, en match du kan se på Fotbollskanalen och TV12 med start 18.30.

Vendelsöfostrade Malin Diaz, nu i Eskilstuna United, tror att Sverige har en bra chans att ta hem guldet.

- Följ planen man sätter innan matchen, när vi vann var hela laget lika viktigt oavsett om man spelade eller inte. För de flesta kommer inte finalen tillbaka, så gå ut och njut. Ingenting är omöjligt, går man ihop som lag och fullföljer planen så kan de absolut vinna.

Hur har du följt laget?

Annons
- Jag har följt lite, inte sett alla matcher. Jag hoppas de får vara med om det vi var med om.

Någon spelare du är extra imponerad av?
- Vissa spelar i damallsvenskan så dom har man koll på. Men Nathalie Björn är jag jätteimponerad av, hon vill alltid spela bollen.

Calle Barrling är precis som 2012 förbundskapten för F19-landslaget.

- Han är alltid väldigt lugn, har man gått till final har man byggt upp en trygghet och vet vad man ska göra. Jag gillar hans sätt att leda laget och han är en av de bästa tränarna jag haft. Han sprider ett sådant lugn, säger Diaz.

Publicerad 2015-07-27 kl 10:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto